Sport

2013.12.29. 21:22

Csodás ötvenkét másodperc

Miskolc - Harminckettedik alapszakaszbeli Mol Ligás meccsüket játszották vasárnap a Jegesmedvék.

Miskolc - Harminckettedik alapszakaszbeli Mol Ligás meccsüket játszották vasárnap a Jegesmedvék.Bő két hét után várt ismét tétmérkőzés a Macikra, akik ezúttal - mivel sem sérülés, sem eltiltás nem sújtotta őket - teljes kerettel állhattak ki a fővárosi zöld-fehérek ellen - Orosz Szilveszter azért maradt ki, mert nem fért be ezen este a ,,huszonkettőbe". A sárga-feketék utolsó 2013-as felvonása mozgalmasan kezdődött, a kapusoknak nem volt sok idejük az álldogálásra. Mindkét csapat tartotta magát a saját elképzeléseihez, látszódott a fegyelmezettség is a jégen, miközben Metcalfééknek akadt több lövésük. Ritónak meg sem kottyant, amikor az egyik budapesti védő a palánknak nyomta a 7. percben, majd kisebb üresjárat következett, kevés izgalommal. A 11. percben Kiss G. találta el Gyenes sisakját, ezt fel lehetett írni a helyzetek közé, miként Fliszár alakítását is Meravy kapuja előtt. Maradtak továbbra is munkában a hálóőrök, akik megbízhatóan teljesítettek, nem úgy a csatárok, akik az első tizenöt percben nem voltak elég határozottak. A gól azonban nem maradt el, ugyanis 16:54-nél Miskolczi vágta a másodszor is kipattanó korongot a Ferencváros ketrecébe (1-0). Nem telt el sok idő, amikor növelték előnyüket a Macik, Dubek asszisztját Boyle értékesítette (2-0).

Nem tudta átverni

Ebben az évadban eddig vasárnap este voltak a legtöbben a nézőtéren a Népkertben, s a szurkolók azt is láthatták, hogy a palánkot kellett javítani a második harmad elején. Gyenest melegen tartották a zöld-fehérek, de hátrányukat nem tudták csökkenteni Bertáék. Faith kiállítása miatt a Ferencvárosnak adatott meg az emberelőny és 25:45-nél Kiss G. próbálkozása után csak becsúszott a pakk Gyenes mamutjáról a hazai hálóba (2-1). A Medvék is megkapták a fórt (Ölander ült a büntetőpadon), ám nem hogy nem sikerült gólt ütni, Potila remek kontra végén a vendéglátók kapujának bal oldalába helyezett (2-2). A következő kiállítást a miskolciaknak kellett beírni (Tóth A.), nyomott is a zöld-fehér alakulat, de kihúzták Boyle-ék. Knox az eget nézte, amikor a 34. percben nagy lehetőséget rontott el, nem tudta átverni Meravyt, a másik oldalon Kiss G. járt ugyanígy Gyenessel szemben. Nagy harc folyt játékszerért, területért, nagyon úgy nézett ki, hogy a harmadik találat óriási jelentőséggel bírhat. Ezt Tóth A. jegyezte, amikor szemtől-szembe vezette a pakkot Meravyra a 39. perc végén (3-2).

Két lépésről bevágta

A harmadik felvonásnak is teljes erőbedobással indultak neki a csapatok, a 45. percben Knox ütötte el keresztbe a korongot a fővárosiak kapuja előtt, majd Mestyán kínálta meg Gyenest. Kemény, de sportszerű párharcok jellemezték a meccset, a védekezés ezidőtájt jobban ment a küzdőknek. 48:22-nél Knox volt a legjobb helyen és két lépésről behelyezte a pakkot a Ferencváros kapusa mögé (4-2). A hazaiak érezték, most kell rámenni a riválisra, ez meg is történt, s Tóth A., valamint Knox újabb góljával (5-2, 6-2) gyakorlatilag ötvenkét másodperc alatt el is dőlt a találkozó sorsa. Innentől kezdve nagy kedvvel hokiztak Faithék, nem is maradt el a hetedik ,,dugó", amelyet Boyle ért el, előnyben (7-2).

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros Budapest ESMTK

7-2 (2-0, 1-2, 4-0)

Miskolc, 1200 néző. V.: Halassy, Sós, Vas, Pálkövi.


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes - Boyle 2 (1), DeBruyn, Dubek (2), Miskolczi 1, Rafaj (1) - Láda, Hegyi, Hajós (2), Popovics (1), Tóth A. 2 - Durco, Vojtkó, Knox 2 (1), Metcalfe (2), Faith (2) - Budai R., Szilágyi, Roczanov (1), Ritó, Fliszár (1), Duschek (k). Edző: Robert Dever.

Ferencváros: Meravy - Géczi, Lindquist, Feil, Kiss G. 1, Berta - Győri, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka - Lencsés (2), Mestyán (1), Pál, Dancsfalvi, Potila 1 - Wéber, Tőkési, Horváth, Borbás, Papp, Budai K. (k). Edző: Dobos Tamás.


Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!