Görömböly hírei

2016.09.15. 19:22

Volt, amikor december 24-én sem volt vizük - Vezetékcserét szeretnének a görömbölyiek a Tárogató utcában

Miskolc - Folyamatos csőtörésre panaszkodnak a Tárogató utcában.

Miskolc - Folyamatos csőtörésre panaszkodnak a Tárogató utcában.

Nincs olyan hónap, hogy ne lenne csőtörés az utcában, ami miatt nélkülözniük kell aznap az ivóvizet, kereste meg szerkesztőségünket a görömbölyi Tárogató utca egyik lakója – éppen egy meghibásodás alkalmával. Állítása szerint évek óta ezt kell átélniük, van, hogy egy hónapban többször is.

– Úgy tudjuk, hogy hatvan­éves ivóvízvezeték van az utcában. Amennyit javítgatták, toldozták, annyiért már ki is lehetett volna cserélni, tudom, értek hozzá – mondja Farkasné Kovács Ildikó. Hozzáteszi: volt, amikor december 24-én sem volt vizük.

Mindenhová fordultak már a problémájukkal, de nem sok jóval kecsegtetik őket. Legutóbb a jegyzőtől kaptak választ, amelyben az áll, hogy a 2017-es tervben sincs benne a csőcsere.

Ötliteres kannák

– Mindig be van készítve a víz nálunk ötliteres kannákkal, de nem ez lenne a megoldás. Sok idős ember és kisgyerekes család is van az utcában, akiknek ez nagy gond. Megoldást szeretnénk – panaszkodik Farkasné.

Megkeresésünkre a MIVÍZ Kft. úgy reagált, az elmúlt 5 évben 5 csőtörés volt ebben az utcában, de e mellett egyéb meghibásodások is akadtak. Ezeket minden esetben soron kívül kijavították, a hibajavítás viszont időszakos ivóvíz-korlátozással járt. Az ivóvízről minden meghibásodás idején gondoskodtak. A gyors hibaelhárítás érdekében kiszakaszolással biztosították a szolgáltatást, vagy ha ez technikailag nem volt kivitelezhető, akkor lajtos kocsiból látták el az érintett lakókat ivóvízzel.

„Cégünk arra törekszik, hogy a fejlesztések mellett az ütemezetten végzett vezetékcserék és karbantartási munkák elvégzésével folyamatosan garantáljuk a kristálytiszta csapvizet szolgáltatási területünkön. A MIVÍZ rekonstrukciós tervében szerepel a Tárogató utcai ivóvízvezeték cseréje, a megvalósításhoz a pénzügyi forrásokat igyekszünk mielőbb előteremteni” – áll válaszukban.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!