Friss hírek

2009.03.12. 08:42

Nem indul nyomozás a miniszterelnök ellen

<p>Nem indul nyomozás Gyurcsány Ferenc ellen, akit magánemberek korábban a Zuschlag-ügy főszereplőjének egyik vallomása alapján jelentettek fel. A feljelentők szerint a mostani kormányfő még ifjúsági minisztersége idején döntött pályázati pénzek kiutalásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség elutasította, hogy nyomozást indítson, mert a miniszter a feladatát végezte és az nem bűncselekmény.</p>

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a miniszterelnök elleni feljelentésben nem indul nyomozás. Ennek oka, hogy a feljelentők semmilyen olyan új tényállítást nem közöltek, ami alapján nyomozás indulhatna. A feljelentés a pályázati csalásokkal kapcsolatos Zuschlag-ügyben tett egyik vallomásra - a főszereplő, Zuschlag János vallomására - alapoz. Egy konkrét tényt hoznak fel a vallomásból, azt, hogy Gyurcsány Ferenc még ifjúsági miniszterként döntött pályázatokról. Ez azonban nem bűncselekmény, a feljelentők következtetései alapján pedig nem indulhat nyomozás. A Zuschlag-ügy széleskörű vizsgálatakor szükségszerűen került képbe a mostani kormányfő, mert megvizsgálták az érintett pályázati elbírálásokat. a nyomozás elutasításáról a héten döntött a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!