Gönci barack kicsiknek, nagyoknak és ínyenceknek

Akt.:
A főszerep természetesen a gönci baracknak jutott, és számos program várta az érdeklődőket.
A főszerep természetesen a gönci baracknak jutott, és számos program várta az érdeklődőket. - © Fotók: ÉM
Boldogkőváralja, Gönc – Mi is ott voltunk a Gönci Barack Vigasságon, ahol minden a csodálatos gönci barackról szólt.

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepelték együtt a szervezők és a vendégek a gönci kajszibarackot a Gönci Barack Vigasságon. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, a Boldogkői vár, a Bestillo Pálinkaház és Terra-Boldogkő Látványpince is mámorító gyümölcsillattal telt meg.

file70x48jm3lkl5vdi0nac_650

A festői környezetben, a Boldogkői vár lábánál, finom ételek, italok és jó zenék várták a családokat és baráti társaságokat, akik és amelyek szép számmal érkeztek a pálinkafőzők pultjaihoz.

A gasztrofesztiválon idén is megmérkőztek egymással az italok és díjazták a pálinkafelismerő verseny legjobbjait, akik a magyar hungarikumot mustrálták.

file70x48k421idlyl9y3od-1_650

A látogatók a gönci barackból készült nyalánkságokkal, a váraljai nagymamák munkáival: lekvárral, fánkkal, rétessel, krumplilángossal és szörppel egészíthették ki a vacsorát és hidegen kezelt mézet vihettek haza vásárfiaként.

file70x48kp8pop2noitnac_650

Amíg az idősebbek koncerteken szórakoztak, a fiatalabbak a kézműves-foglalkozásokon megismerkedhettek a nemezeléssel, dolgozhattak újrahasznosított anyagokkal és készíthettek tűzzománcot. A legkisebbek számára pedig a játszóház állt nyitva. Egyszóval minden vendég megtalálta a neki való hasznos időtöltést, miközben jókat ehetett és ihatott.

– ÉM –Gönc.
BOON.HU


hirdetés