Gazdaság

2016.11.24. 14:10

Ide biztos nem mennék dolgozni!

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leendő munkáltatónál az első állásinterjú után időnként elkapja az álláskeresőt ez az érzés. Itt semmiképp sem dolgoznék!</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leendő munkáltatónál az első állásinterjú után időnként elkapja az álláskeresőt ez az érzés. Itt semmiképp sem dolgoznék!

Sokféle indoka lehet ennek, és ha nem múlik az ellenérzés, és úgy érzed, nem dolgoznál ott racionális érvek ellenére sem, érdemes megírni az adott cégnek. Így pl. következő állásinterjú körökben már nem számítanak rád, és téged sem nyomaszt tovább a lehetőség. Megkíméled magad attól is, hogy „jobb híján” mégiscsak elfogadj egy előnytelen ajánlatot.

Nagyon fontos, hogy a racionális érvelést és az ellenérzéseidet szembeállítva olyan döntést hozz, amit később nem bánsz meg. Pl. ha az állás keveset fizet, és rosszak a körülmények, gondold végig: rosszul fizető munkát bármikor találhatsz később is… De ha eddig még ilyen sem akadt, mert pl. túlképzettségre hivatkozva elutasítottak, akkor nem ez a jó alkalom arra, hogy teret adj az ellenérzéseidnek. Ha egyébként a fizetés is jó, a körülmények is rendben vannak és valami rossz érzésed mégis van, ne győzködd magad. Ha már nem tudod felidézni, mi okozta az ellenérzésed, az akkor is kialakult valamitől. Ilyenkor jobb nemet mondani a lehetőségre.

Kattints ide a folyatáshoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!