Gazdaság

2016.08.31. 08:59

2016 őszi állásbörzék

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Szeptemberrel nem csak az iskola kezdődik újra el, hanem ismét beindul az őszi <a href="http://www.cvonline.hu/blog/tag/allasborze" target="_blank">állásbörze</a> szezon. Amennyiben jelenleg munkanélküliek vagyunk, vagy új állást keresünk akkor érdemes ellátogatni az alábbi rendezvényekre - olvasható a <a href="http://www.cvonline.hu/blog/2016/hirek/2016-oszi-allasborzek/10698" target="_blank">Cvonline.hu</a> állásportálon! </strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Szeptemberrel nem csak az iskola kezdődik újra el, hanem ismét beindul az őszi állásbörze szezon. Amennyiben jelenleg munkanélküliek vagyunk, vagy új állást keresünk akkor érdemes ellátogatni az alábbi rendezvényekre - olvasható a Cvonline.hu állásportálon! 

Cikkünkben összegyűjtöttük az őszi félévben megrendezésre kerülő állásbörzék időpontjait, valamint az állásbörzére való felkészülés hatékony lépéseit.

Időpont 

Rendezvény 

2016. szeptember 28.

2016. október 5-6.

2016. október 12-13.

2016. október 19-21.

Hogyan érdemes állásinterjúra érkezni?

Sokan nem is gondolnak bele, hogy az állásbörzéken a céges HR-esei, esetleg vezetőivel találkozhatnak ezért különösebben nem készülnek fel a rendezvényre. Pedig a személyes találkozás akár már egy első körös interjúval is felérhet. Érdemes ezért időt szánni rá, nézzük meg, hogyan érdemes felkészülni a börzékre:

Legyen célunk!

Egy jó állásbörze előadásai, személyes tanácsai segítenek a céljaid elérésében. Ehhez azonban tisztába kell lenned a pontos célkitűzéseiddel. Gondold végig, hogy milyen területen, milyen jellegű állást szeretnél végezni.

Gyűjtsünk információt!

Térképezd fel, hogy mely cégek biztosítják a terveidnek megfelelő lehetőségeket. Készíts listát azokról a kiállító cégekről, akiket meg szeretnél látogatni és gyűjts róluk minél több információt. Kérdéseidet jegyezd fel. És kérdezz bátran! Az elmondottak alapján jobban eltudod dönteni, hogy tényleg neked való-e a munka vagy sem.

Nyomtatott CV legyen kéznél!

Nagyon fontos, hogy vigyünk magunkkal nyomtatott önéletrajzot! Ez nem csak azért fontos, mert így akár leadhatjuk az önéletrajzunkat a kiszemelt cégnek, hanem mert a vállalatok HR-esei tudnak segíteni abban, hogy mit hogyan érdemes feltüntetnünk, esetleg kihagynunk az önéletrajzunkból a sikeres pályázás érdekében!

Öltözzünk fel!

Öltözz az alkalomhoz illően és legyél ápolt, hiszen az első benyomás nagyon fontos. Lányoknak a szoknya blúzzal, fiúknak az ing nadrággal párosítás javasolt. Önéletrajzodat vidd magaddal nyomtatott és elektronikus formában is. És gondold végig, hogyan mutatkoznál be röviden egy percben.

Sikeres álláskeresést kívánunk,

a Cvonline.hu csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!