Gazdaság

2016.07.06. 08:00

Hogyan öltözz fel állásinterjúra kánikulában?

<strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sokszor olvashatjuk, hogy nyárra könnyű anyagból készült, de elegáns ruhát vegyünk fel, de a gyakorlatban ez mit is jelent? Ha közvetítő cég intézte az <a href="http://www.cvonline.hu/blog/tag/allasinterju" target="_blank">állásinterjút</a> a leendő munkáltatóval, érdemes tőle tanácsot kérni: ő mit gondol, mit várnak el egy állásinterjús öltözék gyanánt a jelölttől? Tekintve, hogy ő már járt a cégnél, találkozott a döntéshozókkal, a véleménye, tanácsa nagyon hasznos lehet - olvasható a <a href="http://www.cvonline.hu" target="_blank">Cvonline</a> oldalán.</strong>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sokszor olvashatjuk, hogy nyárra könnyű anyagból készült, de elegáns ruhát vegyünk fel, de a gyakorlatban ez mit is jelent? Ha közvetítő cég intézte az állásinterjút a leendő munkáltatóval, érdemes tőle tanácsot kérni: ő mit gondol, mit várnak el egy állásinterjús öltözék gyanánt a jelölttől? Tekintve, hogy ő már járt a cégnél, találkozott a döntéshozókkal, a véleménye, tanácsa nagyon hasznos lehet - olvasható a Cvonline oldalán.

Nőknek

Állásinterjús stresszben és még kánikulában is együttvéve az izzadás garantált, márpedig állásinterjún a legkevésbé sincs szükségünk pár izzadtságfoltra a ruhánkon. Ezt elkerülendő, sötét ruhát kell felvenni. Egy nagyon jól működő ruhadarab erre az esetre a blézerblúz, ami ugyan vastag, hiszen bélelt, mégis nyárias, hiszen rövidujjú vagy akár ujjatlan és szabása okán mindenképpen elegáns.

A szoknya viselése állásinterjún nejlonharisnya viselésére is kárhoztatná a hölgyeket, ezt csak egy módon kerülhetjük el: elegáns nadrágot veszünk fel. Kellemesebb, mint a nejlonharisnyanadrág, ha a blézerblúz sötét, akkor egy világos nadrággal máris igazán nyáriassá tettük a szettet.

Cipő: tekintve, hogy a protokoll szerint a nyitott orrú cipő még nem elfogadott, kénytelenek vagyunk zárt orrú cipőben, harisnyazoknival átvészelni az interjút.

Kisebb méretű női táska, és egyéb kiegészítőkkel kész is a nyárias, mégis kényelmes és elegáns öltözék. Sminkkel óvatosan: csak olyan termékeket használjunk, amik jól bírják a hőséget és nem kenődnek el!

Férfiaknak

Számukra is ajánlott a zárt cipő, ahhoz illő zokni, szandál szigorúan tilos. Nadrág nyári, könnyű anyagból, de mindenképpen elegáns legyen. Ha a pozíció és a cég maga is olyan, hogy a farmernadrág is elfogadott, abból is válaszd a klasszikus kék helyett a bézst vagy a feketét.

Ha a nadrág sötét, az ing legyen világosabb – és sajnos: hosszúujjú. A rövidujjú ing még mindig nem mindenhol elfogadott üzleti környezetben. Ha ingben mész, ne köss nyakkendőt, az zakó nélkül befejezetlen hatást kelt. Ha tudod, hogy a céghez, pozícióhoz az öltöny elengedhetetlen, akkor is egy nyári szettet állíts össze. Férfiaknál komoly probléma a telefon, tárca elhelyezése, erre vagy táskát, vagy zakó zsebét javaslom. Hibás gyakorlat, hogy ha hellyel kínálnak, te a nadrágzsebből kirántod, és az asztalra teszed ezeket leüléskor (és nem csak állásinterjún hiba ez…).

Takard el!

Nőknél fontos, hogy melltartópánt, fehérnemű széle ne látszódjon át a ruhán, ez lerombolja az elegáns képet bármely ruhánál. Nyáron kevesebbet takarunk a testfelületünkből, mégis a dekoltázs és szoknyahossz esetén maradjunk a decens mértéknél. Kerüljük az áttetsző ruhadarabokat!

Férfiakra is igaz, hogy ha nem ismered a céget jól, vagy tudod, hogy konzervatív értékeket vallanak, úgy öltözz, hogy tetoválás ne legyen látható rajtad.

JobAngel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!