Gazdaság

2015.11.16. 10:23

Mi volt élete eddigi legnehezebb döntése? – Hogyan felelj erre az állásinterjú kérdésre?

<strong>Tulajdonképpen nincs jó vagy rossz válasz erre az állásinterjú kérdésre. A munkáltató itt arra kíváncsi, hogy milyen döntéseket jelentenek kihívást a számodra, és hogyan tudtad megoldani ezeket a helyzeteket.

Tulajdonképpen nincs jó vagy rossz válasz erre az állásinterjú kérdésre. A munkáltató itt arra kíváncsi, hogy milyen döntéseket jelentenek kihívást a számodra, és hogyan tudtad megoldani ezeket a helyzeteket.

A kérdés azon a feltételezésen alapul, hogy a múltbeli viselkedésed egyfajta garancia arra, hogy hogyan viselkedsz és döntesz majd a jövőben.

Hogyan válaszolj?

1. Hozz példákat! Amikor válaszolsz, adj 1 vagy 2 konkrét példát a szakmai múltadból egy nehéz helyzetre, vagy kihívásra, amellyel szembe kellett nézned. Aztán írd le, hogy milyen lépéseket tettél annak érdekében, hogy megold a helyzeted. A lényeg, hogy egy olyan ember képe rajzolódjon ki a válaszodból, aki magabiztos és határozott. Ezért mindenképp kerüld el azokat a példákat, amelyek bizonytalanságot, vagy döntésképtelenséget jeleznek.

2. Legyen mérhető eredmény! Fontos, hogy az általad említett példákban derüljön ki, hogy milyen mérhető eredménye volt a döntésednek. A legjobb, ha még az interjú előtt végiggondolod a szakmai karriered és felkészülsz. Ne az interjún kelljen rögtönöznöd! Legyenek kész történeteid, amelyek illusztrálják azokat a helyzeteket, amikor sikeresen oldottál meg egy nehéz helyzetet. ÉRDEKES: Egy aktív álláskereső napi munkái

Minta válaszok:

- Kálmán Tamás Állásinterjú Tréner -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!