Friss hírek

2011.03.02. 13:31

Indul a gyermekszegénység felszámolása Bátonyterenyén

<p>Több mint félmillárd forintból, teljes mértékben az Európai Unió szociális alapjából finanszírozott program indult a Nógrád megyei Bátonyterenyén.</p>

A gyermekszegénység felszámolását célzó, három éven át tartó program 49 munkanélkülinek ad munkát és a szociális, valamint az oktatási területen biztosít kitörési lehetőséget a gyermekeknek a mélyszegénységből.

A program keddi nyitókonferenciáján a szervezők elmondták: a pénzből több közösségi helyiséget is kialakítanak a bátonyterenyei kistérségben élő gyerekeknek, tíz településen biztosítanak internet-hozzáférést az álláskereséshez, a jogsegélyekhez, a távoktatáshoz és egyéb más célokra, a gyerekek felzárkóztatását pedig koraifejlesztő-, valamint iskolai és óvodai programokkal támogatják. A bátonyterenyei programot szociális munkások és szociológusok, pedagógusok is segítik.

A Gyerekesély Program a Nógrád megyei Szécsényben indult elsőként kísérleti jelleggel, majd egy uniós program keretében újabb 5 kistérség pályázhatott a félmilliárdos uniós forrásra, a Bátonyterenyei kistérség mellett a baktalórántházai, a hevesi, a sásdi, valamint a kisteleki. A program a "Legyen jobb a gyermekeknek" című nemzeti stratégiára épül. Ezt 2007-ben az országgyűlés két tartózkodással fogadta el. Az erre épített, hosszú távú program egy generációra, 25 évre dolgozta ki a gyerekszegénység elleni küzdelem irányelveit.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!