Friss hírek

2011.02.13. 11:48

Tovább nőtt az amúgy is jelentős késés az újszászi vonalon

<p>Tovább nőtt az amúgy is jelentős késés az újszászi vasútvonalon, mivel a másik vágány felett is leszakadt a felsővezeték. A történtek miatt néhány nemzetközi-és gyorsvonatot a ceglédi vonalra terelnek, és van olyan szerelvény is, amit vissza kellett fordítani Budapestre, mert a volántársaság nem tudott buszokat adni az utasok elszállítására.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az egyik Budapest-Szolnok-Lökösháza vasútvonalon haladó szerelvénynek eltört az áramszedője és zárlatot okozott vasárnap délelőtt. A vonatok már akkor is jelentős, 30-40 perces késésekkel tudtak csak haladni, ám a menetidő még hosszabb lett a MÁVINFORM tájékoztatása szerint. Ennek az az oka, hogy a másik vágány felett is leszakadt a felsővezeték. Emiatt néhány nemzetközi vonatot illetve gyorsvonatot a ceglédi vonalra terelnek el. Emellett ideiglenesen Újszász állomásról fordítanak vissza szerelvényt Budapestre, mert a volán nem tudott autóbuszt biztosítani az utasok elszállítására.

A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba helyreállításán. Újszász és Szolnok között nem sokkal fél 11 után megindulhatott az egyik vágányon a közlekedés, ám a szerelvények váltakozó irányban tudnak csak közlekedni. A hibát előreláthatóan a déli órákra sikerül kijavítani, a menetrend szerinti közlekedés azonban a szerelvényfordulók miatt csak a délutáni órákra állhat helyre.

-Független Híügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!