Friss hírek

2010.07.27. 17:06

Hivatalos: Nincs túlélője a tegnapi romániai helikopterbalesetnek

<p>Nincs túlélője annak a helikopterbalesetnek, ami hétfőn történt Románia középső részén - jelentette be kedden a bukaresti védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy az izraeli járművön hat izraeli és egy román katona tartózkodott.</p>

"A kutató- és mentőcsapatok nem találtak túlélőt a baleset helyszínén" - közölte a minisztérium, kiemelve, hogy Gabriel Oprea védelmi miniszter "mély sajnálatát" fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

A Sikorski CH-53-as izraeli helikopter, amely egy román-izraeli hadgyakorlaton vett részt, hétfőn zuhant le, 140 kilométerre a román fővárostól, egy hegyvidékes területen. A légi jármű a sűrű ködben leszakadt a gyakorlatban résztvevőktől, nekicsapódott egy hegyoldalnak, majd egy völgybe zuhant. Az izraeli védelmi minisztérium szerint a gép "rutin gyakorlaton" vett részt.

A területre a baleset után mentőcsapatok és rendőrök érkeztek, esetleges túlélők után kutatva. Ciprian Candea, a brassói székhelyű hegyimentő-szolgálat vezetője szerint azonban a gép olyan meredek völgybe zuhant, ahol nagyon nehéz volt a mentőcsapatok munkája, és csak a tapasztalt hegymászók érhették el a roncsokat.

Az Antena 3 televízióállomásnak nyilatkozó szemtanúk szerint három helikopter repült a térségben a baleset idején. Egyikből azonban füst szállt ki, és szemmel láthatóan veszíteni kezdett magasságából - mondták.

A román védelmi minisztérium bejelentése előtt ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy kik és hányan voltak a katonai helikopteren. Az AFP francia hírügynökség első hírében azt közölte, hogy amerikaiak voltak a gépen, később azonban azt jelentették, hogy izraeli és román katonák utaztak a helikopteren.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!