DVTK Jegesmedvék: A hetedik győzelem meghozta az első sikert a fináléban

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék sikerét hozta a jégkorong Mol Liga döntőjének első, szombati felvonása. A Macik az alapszakaszban aratott hat sikerük után hetedszer is megverték a MAC Budapest csapatát.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék sikerét hozta a jégkorong Mol Liga döntőjének első, szombati felvonása. A Macik az alapszakaszban aratott hat sikerük után hetedszer is megverték a MAC Budapest csapatát.

A finálé szombati meccsén 25 másodperc elteltével már vezettek a hazaiak, Booras közelről piszkálta a korongot a kapuba (1-0). A vezető gól megnyugtatta a Macikat, akik magabiztosan irányítottak, de kevesebb gólhelyzetet dolgoztak ki a várttól, a vendégek pedig szinte el sem jutottak Gyenes kapujáig. A 16. percben kitört a vihar a MAC kapuja előtt, többen egymásnak estek, a salamoni ítélet pedig páros kiállítás lett. A 18. percben négy hazai cicázhatott három vendéggel szemben és ezt az idilli állapotot ismét Booras használta ki jobbról, közép távolról (2-0).

A második harmad 129. másodpercében Quinn balról, közelről hozta vissza a vendégek esélyeit (2-1). A 28. percben Miskolczi addig settenkedett Bálizs ketrece előtt, amíg összehozta a harmadikat (3-1).

Az 51. percben Booras ütőjében volt a negyedik hazai gól, de addig gondolkodott, amíg Bálizsba lőtte a játékszert. Az 53. percben először kerültek emberhátrányba a piros-feketék, de gond nélkül kihúzták, majd az 57. percben emberelőnyben, sakk-matt adogatást követően Dudas feltette az i-re a pontot (4-1).

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Miskolc, 1800 néző. V.: Halassy, Kincses (Pálkövi, Váczi).


DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert (2), Dudas 1 (1), Galanisz, Pavuk, Booras 2 (1) – Clarke, Smith, Dansereau, Somogyi, Cseter – Gőz, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. (1), Miskolczi 1 – Ritó, Láda B., Popovics, Fekti. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC Budapest: Bálizs – Tokaji, Olson, McDonald, Hayes, Szappanos – Quinn 1, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa (1), Terbócs – Mestyán (1), Nagy P., Roczanov, Tóth R., Németh A. – Egyed, Silló, Schmál. Vezetőedző: Majoross Gergely.


Kiállítások: 12, ill. 14 perc.


Jason Morgan: – Szerencsére sok időnk volt a felkészülésre, a játékrendszer és a kondíció tökéletesítésére. Fél perc alatt megszereztük a vezetést, ami nagy lökést és magabiztosságot adott. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de ez még csak az első meccs volt, máris a következőre fókuszálunk.

Majoross Gergely: – Nyilván nagyon hiányzott Pozsgai és Klempa is, de túlzás volna azt mondani, hogy ez volt a perdöntő. Akik itt voltak, azok is kemény munkát végeztek, de sajnos csak a második harmadtól... Nem tudtunk újjászületni a hetedik meccs utáni győzelem okozta eufóriából, csak rohantunk az eredmény után.


Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

Folytatás: vasárnap 17 órától ismét Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!