Foci VB 2014

2014.06.16. 16:17

Podolski, a hangulatfelelős

A német játékos mindig jókedvű és képes ezen érzését másokra is átragasztani. Nem csoda, hogy ő lett a hangulatfelelős a válogatottban.

A német játékos mindig jókedvű és képes ezen érzését másokra is átragasztani. Nem csoda, hogy ő lett a hangulatfelelős a válogatottban.

Podolski bármikor képes jó hangulatot teremteni. Nem kis tapasztalata van a pályán, hiszen ez már a harmadik világbajnoksága. Azonban szó sincs arról, hogy elviccelné a 2014-es vébét, nagyobb lelkesedéssel veti bele magát az edzésekbe, mint sok fiatal játékos. Elképesztően jó kondiban van, amit a felkészülési mérkőzések során is bebizonyított. Mivel Marco Reus lesérült, még nagyobb figyelem szegeződik az Arsenal ballábas támadójára. Hétfő este a Portugálok ellen lépnek pályára, egyáltalán nem lesz könnyű menet. Podolski viszont magabiztos, úgy érzi, hogy valódi csapattá kovácsolódtak és ezt a pályán is meg fogják mutatni. "Magabiztosan, eltökélten és erőteljesen lépünk pályára és nyerni fogunk" - mondta, majd így folytatta: "Nem szabad elfelejtenünk, hogy a portugálok jelenleg negyedikek a világranglistán. Ott van nekik Ronaldo, akiről tudjuk, hogy egymaga képes egy mérkőzést eldönteni, akár egy lövéssel is. De ha jól játszunk, akkor nincs kétség, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Győzelemmel szeretnénk kezdeni. Ezért repültünk el idáig .

Ha az eddigi statisztikáz nézzük, akkor valóban a német válogatott az esélyesebb. 17 alkalommal találkozott a két csapat, ebből 9-et ők nyertek, 5 döntetlen lett és 3-szor nyertek a portugálok. A gólarányt nézve is ők jobbak, 25-öt lőttek, míg a portugálok 16-ot. A mérkőzés az Arena Fonte Nova stadionban lesz, Salvadorban, helyi idő szerint 13:00-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!