Felsőzsolca hírei

2018.12.27. 15:05

Minden évük a Családok Éve Felsőzsolcán

Felsőzsolca - A hagyományos családmodellt képviseli a felsőzsolcai egyesület.

Felsőzsolca - A hagyományos családmodellt képviseli a felsőzsolcai egyesület.

A Felsőzsolcai Nagycsaládosok Egyesülete tizenhét éve működik. Lászka Béláné elnök vezetésével sokrétű feladatot vállaltak és teljesítettek. Mint elmondta, éves programjaikkal százakat mozgattak meg, szórakoztattak, neveltek, segítettek.

Megmutatják az értékeiket

– Nálunk már hosszú évek óta a legfontosabb a család, de 2018 a „Családok Éve”, ami még nagyobb lehetőséget adott arra, hogy megmutassuk értékeinket – fogalmazott az elnök. Elmondta, az egész év szebbnél-szebb programokkal telt. Lászka Béláné szerint elmondhatják, hogy valamely alkalmukkor Felsőzsolca valamennyi lakója megtisztelte őket, mint például a Sütőtök- és káposztafesztiválon.

– Mi a hagyományos családmodellt képviseljük, ami egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága. Én a férjemmel 33 éve élek boldog házasságban, három gyermeket nevelünk. A gyermeknevelés a családok alapja, összekovácsolja a párokat, és biztos hátteret ad a jövő nemzedékének. Ezért az egyesületünk is minden területen kiáll a családok védelme érdekében. Értékes elismerése a munkánknak, hogy egyesületünk egy fiatal tagja is meghívást kapott Brüsszelbe az Európai Parlamentbe, ahol részt vett a „Célunk egy Családbarátabb Európa” című konferencián – mondta el a többi között.

A napokban rendeznek gyermekjogi kerekasztal-beszélgetést „A gyerekeknek joga van anyához és apához” címmel, ehhez fűződik Babaköszöntő ünnepségük is az év utolsó napján: névre szóló oklevéllel és ajándékkal köszöntik a Felsőzsolcán született kisbabákat.

Együtt a szeretet ünnepén

A nagycsaládos egyesület megalakulása óta állandó meghívott vendége a Pokol Csárdának Nádi Gyula étteremtulajdonos jóvoltából.

– Nagyon várjuk ezt a töltött káposztás, Gundel palacsintás vacsoraünnepséget, amikor sokan együtt lehetünk – tudtuk meg.

Az egyesület elnökének és családjának karácsonya egyébként hagyományos módon zajlott. A karácsonyi menüben helyet kapott a töltött káposzta, töltött sültpulyka, és a karácsonyi sütemények, például diós bejgli, mákos bejgli és zserbó.

– Gyertyafényben csillagszóró, gyermekeink zongorázása és közös éneklés hangja töltötte be az otthonunkat – fogalmazott a Felsőzsolcai Nagycsaládosok Egyesületének elnöke, és elárulta, a Családok Évében a nagycsaládosok egyesületével közösen búcsúztatjuk az óévet. Amely azért is szép évet zárt, mert néhány napja a fővárosban vehette át a „Polgári Magyarországért” díjat.

GI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!