Felsőzsolca hírei

2017.10.03. 16:08

Digitális ugrásra készül hamarosan Felsőzsolca

Felsőzsolca - A digitális átállás új kihívás elé állítja a helyi műsorkészítő szakembereket­­­.

Felsőzsolca - A digitális átállás új kihívás elé állítja a helyi műsorkészítő szakembereket­­­.

Nagyszabású technikai fejlesztésbe kezdett Felsőzsolca önkormányzata. Az eddigi analóg televíziós adások helyett rövidesen már a legkorszerűbb – 21. századi – berendezések segítségével továbbítják a Zsolca TV adását, és természetesen ehhez kapcsolódóan jelentősen bővül majd az interaktív lehetőségek tárháza is.

Zsolcán a ’90-es évek közepe óta van televíziós szolgáltatás. A mostani milliós nagyságrendű fejlesztés – amelyet a helyi önkormányzat testülete támogat – arra is lehetőséget ad, hogy a környező települések is bekapcsolódjanak a média világába, követhessék a napi eseményeket, és annak aktív résztvevői is lehessenek. A tervezés és az engedélyek beszerzése már folyamatban van, ez azt jelenti, hogy néhány hónap múlva már az eddiginél lényegesen jobb kép- és hangminőségben láthatják majd a helyi tudósításokat, riportokat minden háztartásban. Természetesen a digitális átállás új kihívás elé állítja a helyi műsorkészítő szakembereket, akik már most dolgoznak egy szebb, modernebb dizájn kialakításán.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!