Felsőzsolca hírei

2016.07.14. 17:13

Viszlát, áramszünetek! - Megújul a felsőzsolcai iskola

Felsőzsolca - Végre használhatják a digitális táblákat a felsőzsolcai iskolában: megújul a villamossági hálózat is.

Felsőzsolca - Végre használhatják a digitális táblákat a felsőzsolcai iskolában: megújul a villamossági hálózat is.

Már kész a laminált padló, tiszták a falak is a két tanteremben: javában tart az iskola felújítása a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskolában. Putz József iskolaigazgató vezet minket körbe, valóban szép lett, szeptemberben megújult intézmény várja majd vissza a diákokat. Az iskola fenntartója 2012 óta az Egri Főegyházmegye, mint az igazgató fogalmaz, nekik köszönhető a mostani felújítás is, 4 millió forintot kaptak a munkálatokra.

Négymillió forintot kaptunk az Egri Főegyházmegyétől." Putz József

– A legfontosabb a villamossági hálózat felújítása volt, ez 2 millió forintba kerül – magyarázza. Megjegyzi, az eddigi alumíniumvezetékek megértek a cserére. Gyakori volt az áramszünet az iskolában, az új digitális táblák működtetését sem bírta a hálózat, itt volt az ideje, hogy korszerű világítótestekre cseréljék a régieket.

22 új számítógép

Putz Józseftől megtudjuk, a számítógépparkjuk is elavult, a nyáron 22 újabb eszközt szereznek be az iskola informatikatantermébe. Mindemellett az épület tetőszerkezetét is javítják egy jelentősebb összegből, az iskola vizesblokk­ját is felújítják, és két (az említett) tanterem is új burkolatot kap, kapott.

- ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!