Friss hírek

2008.11.11. 14:45

Újbuda Babáknak ültettek fákat a XI. kerületben

<p>A főváros XI. kerületében 11. hó 11-én ünneplik a kerület napját. Immár 5 éve fogadják Újbuda Babájává azokat a gyerekeket, akik ezen a napon születnek a Szent Imre Kórházban. Ezeknek az újszülötteknek minden évben ültetnek ezen a napon egy-egy fát.</p>

Az Újbuda Babák minden évben 111 ezer 111 forintot kapnak, valamint egy születésnapi oklevelet - mondta a Független Hírügynökségnek a kerület polgármestere. Molnár Gyula hozzátette: idén meghívták egy közös ünneplésre azt a 30 gyermeket, akiket a kerület egy kicsit sajátjának érez, noha nem mindenki lakik itt. A nemrég megújult Bukarest utcai parkban valamennyi Újbuda Babának ültettek egy-egy fát a kerület elöljárói.

A szervezők később a kerület szélén egy babaligetet is szeretnének létrehozni, ugyanis a jelenlegi területre már túl sok fa nem ültethető. A kerület napján idén várhatóan 10 újszülött látja meg a napvilágot, akiket szerdán meglátogat a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!