Evezős Eb – Ötödik lett a Simon, Juhász duó

Budapest/Poznan, 2015. május 31., vasárnap (MTI) – A kormányos nélküli ketteseknél érdekelt Simon Béla, Juhász Adrián duó az ötödik helyen végzett a szám vasárnapi A döntőjében a poznani evezős Európa-bajnokságon.


A szolnoki Tisza Evezős Egylet kettőse május elején ezüstérmet szerzett a bledi világkupaversenyen, s most is szeretett volna a dobogón zárni. A fináléban egy-egy török, francia, brit, szerb és cseh hajó volt az ellenfelük, s a rajt után hamar kiderült, hogy a magyarok ezúttal nem az érmekért fognak küzdeni. A brit, szerb, francia trió gyorsan elhúzott a többiektől, s végül egymás között döntötte el a versenyt: a befutóban a britek néhány centivel megelőzték a franciákat, s a szerbek lettek a harmadikok. Eközben Simonék az 5-6. helyen haladtak, s bár a hajrában felzárkóztak a negyedik csehekre, végül az ötödik pozíció lett az övék.

A többi magyar egység a B döntőben, azaz a 7-12. helyért szállt vízre a lengyelországi regatta zárónapján.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a Matyasovszki Dániel, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős második, a Vallyon Bence, Krpesics Péter könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes és a könnyűsúlyú egypárban érdekelt Csepregi Gábor egyformán harmadik, a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz kétpárevezős pedig hatodik lett utolsó pályáján, így összesítésben sorrendben a 8., a 9-9., illetve a 12. helyen zárta a kontinensviadalt.

Eredmény:

férfi kormányos nélküli kettes, A döntő, Európa-bajnok:

Matt Langridge, James Foad (Nagy-Britannia) 6:27.890 perc

2. Dorian Mortelette, Germain Chardin (Franciaország) 6:28.160
3. Nenad Bedik, Milos Vasic (Szerbia) 6:28.940
…5. Simon Béla, Juhász Adrián 6:33.550

– MTI –Sporthírek