Friss hírek

2009.09.11. 22:27

Nem utazik Kijevbe az új orosz nagykövet

<p>Egyelõre nem foglalja el Kijevi állomáshelyét az új orosz nagykövet miután az augusztusi orosz-ukrán politikai pengeváltás óta sem változott lényegesen a fagyos hangulat a két szomszédos ország között - jelentették be Moszkvában.</p>

Az oroszországi elnöki hivatal sajtószolgálata közölte, hogy Mihail Zurabovot csak abban az esetben engedik ki Kijevbe, ha Moszkva reális esélyt lát a kétoldalú kapcsolatok normalizálására - jelentette a Liga hírügynökség.

Augusztusban az orosz kormányzat oroszellenességgel és a közös történelem meghamisításával vádolta meg Kijevet, mire az ukrán vezetés nagyhatalmi törekvésekkel gyanúsította Oroszországot.

Dmitrij Medvegyev ezt követõen bejelentette, hogy elhalasztja az új kijevi orosz nagykövet kiküldését. Az augusztus 6-án kinevezett Mihail Zurabov a 71 éves Viktor Csernomirgyint váltja, aki nyolc évig képviselte Ukrajnában Oroszországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!