Erotikus cikkek

2008.09.12. 16:41

Betépve az igazi?

<p>A tinédzserek és fiatal felnőttek Európa-szerte isznak és drogoznak a "szexuális stratégiájuk" részeként.</p>

A felmérés szerint a 16-35 éves férfiak egyharmada illetve, a nők egynegyede alkoholt fogyaszt azért, hogy könnyebben szerezzen partnert; a kokaint, az ecstasyt és a cannabist viszont potencianövelőnek használják, vagy az aktus meghosszabbítására. 1300 embert kérdeztek ki névtelen kérdőívek segítségével a 16-35 éves, rendszeresen szórakozni járó fiatalok körében.

Szinte az összes megkérdezett fogyasztott már alkoholt, a legtöbbük 14-15 éves korában kezdte. Háromnegyedük próbálta már a cannabist, míg 30%-uk legalább egyszer fogyasztott ecstasyt vagy kokaint.

A tapasztalt szexuális „előnyök” ellenére az alkoholos és drogos befolyásoltságot szoros összefüggésbe hozták a felelőtlen viselkedéssel és a szexuális kapcsolat megbánásával. Azok, akik a felmérést megelőző négy hétben leitták magukat, nagyobb valószínűséggel 5 vagy még annál is több alkalmi kapcsolatot létesítettek, nem védekeztek, vagy megbánták tettüket. A kábítószerek használata is hasonló következményekkel járt.

„Az elmúlt évtizedekben a drogfogyasztás és a lerészegedés szokássá vált az európai éjszakai életben” – állítja a szerző, Mark Bellis, a liverpooli John Moores Egyetem munkatársa. „Több millió európai fiatal drogozik és iszik, mely befolyásolja a szexuális döntéseiket, és gyakrabban mennek bele nem biztonságos szexuális aktusokba. A negatív következmények ellenére azt tapasztaltuk, hogy sokan mégis szándékosan szedik e szereket, hogy különleges szexuális élményekben lehessen részük.”

A 16 éven aluliak is könnyebben keveredtek szexuális kalandokba, ha alkoholt vagy ajzószereket használtak, a lányok négyszer gyakrabban, mint a fiúk.

„Ezen szerek fogyasztásához kapcsolódó szexuális tevékenység nem csak véletlenszerű, gyakran maga a szex motiválja a fogyasztásukat.” – állítja a társszerző, Amador Calafat pszichiáter. „A szexuális felvilágosítás és megelőző programok leggyakrabban az alkohol-és kábítószerellenes programoktól elkülönülten zajlanak. Ennek ellenére a fiatalok általában ugyanahhoz a szociális élményhez kötik mindkettőt.”
szexdoktor.hu

  • Izzadt, szexi, vonagló testek
    Azt eddig is tudtuk, hogy az aerobic csodálatos sportág; kinek ezért, kinek pedig azért.

  • Szexuális szokásokról árulkodnak a női léptek
    Egy tanulmány szerint egy képzett szexológus képes következtetni egy nő hüvelyi orgazmusainak előtörténetére csupán abból, ahogy az adott nő jár.

  • A hűtlenség a génjeinkben van
    Kutatási eredmények szerint még a leghűségesebb nők is vágyat érezhetnek rá, hogy félrelépjenek.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!