ERDON Helyi hírek

2007.09.19. 16:08

Megvannak az eredmények

<p>Szatmárnémeti - Ilyés Gyula polgármester szerint körülbelül 90 százaléka jó annak az aszfalrétegnek, amit a Golescu híd felújításakor felhelyeztek. Bizonyos szakaszok újraaszfaltozása elkerülhetetlen. <A href="http://video.erdon.ro/members.wanted/Golescu%20hid.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="10" alt="" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" /></A></p>

Két szaklaboratóriummal is megvizsgáltatta a SzatmárnémetiPolgármesteri Hivatal a szatmárnémeti Golescu híd aszfaltrétegéből vett mintákat—tájékoztatott tegnap Ilyés Gyula polgármester. Mint ismeretes, a javítási munkálatok megrendelője, a Szatmárnémeti Önkormányzat elégedetlen volt a Vegyépszer által elkészített aszfaltréteg állapotával, az aszfalt több helyen porlani kezdett, helyenként pedig kátyúk, gödrök keletkeztek. A polgármester korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy elképzelhető, hogy nem az aszfaltréteget felhelyező Vegyépszer cég, hanem az útburkolat elkészítésénél használatos keveréket leszállító Technic Asist cég lehet a hibás, de kiemelte, hogy a városvezetésnek nem fontos ez a részlet, mivel a lényeg az, hogy a Goelscu híd aszfaltburkolata minőségi legyen.

A keverék jó
A vizsgálatok eredménye bizonyítja, hogy hiba történt az aszfaltréteg felhelyezésénél, a Vegyépszer pedig újra kell aszfaltozza a híd útburkolatának mintegy 10 százalékát jelentő felületet. A polgármester elmondása szerint ezek a munkálatok nem jelentenek majd különösebb gondot a közlekedésben, azonban a híd bizonyos részeit valószínűleg újra le kell majd zárni a körülbelül 2 napig tartó munkálatok miatt. Egyelőre nem tudni mikor kerül majd erre sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!