Encs hírei

2011.05.18. 17:52

„Bármerre visz sorsom útja, hazavágyom csendes kis falumba”

<p>Litka - Május 14-én, szombaton, az Encstől 20 km-re fekvő, főként idősek lakta kis zsákfalu gyerekzsivajtól és nosztalgiával teli beszélgetésektől lett hangos.</p>

Ekkor rendezték meg ugyanis a „Litkáról elszármazottak találkozóját”. Az első alkalommal létrejött találkozót a polgármester, Kardos Endre és a szervezőbizottság igyekezett minél színesebbé és emlékezetesebbé tenni, melyben a gyönyörű, nyárias nap is a segítségükre volt.
A 10 órakor kezdődő megnyitó és köszöntő után zenei kíséret nélkül hangzott el a Himnusz, majd a „Ha én rózsa volnék ” című dal csendült fel egy fiatal lány előadásában, gitáros párja kíséretével. 11 órakor ökomenikus istentiszteleten vehettek részt a vendégek. Ezután látványos kutyás bemutatót tartott az encsi rendőrkapitányság két tagja.
Az egész napos mulatsághoz a helyben készített birkagulyás és vadpörkölt adta az erőt. A délutáni, kora esti jó hangulatot a Buzitai Citerazenekar, az Encsi Ifjúsági Néptánccsoportok, a Nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, Újvári Marika nótaénekes és a Tényleg Zenekar teremtette meg.
A gyerekeket játékárus, vattacukor és ugrálóvár várta, hogy a nap nekik is minél élvezetesebb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!