Ittasan vezette segédmotorját, a vádlottak padján köthet ki

Jelzett az alkoholszonda
Jelzett az alkoholszonda - © Fotó: ÉM
Emőd – Egy férfi bíróság elé állítását javasolja a rend­őrség. Ittasan vezette segédmotorját.

Közúti ellenőrzésen szűrték ki a Miskolci Rendőr­kapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai azt a 30 éves emődi férfit, aki július 6-án 22 óra 30 perc körül alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségre.

Csak egyetlen esetben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai folyamatos és kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére. A megye útjain szeptember 4-e és szeptember 10-e között 65 közúti közlekedési baleset történt. Ebből mindössze csak 1 esetben volt ittas sofőr az okozó.

A rendőrjárőrök az adott időszakban 17 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

– ÉM-SZB –


Intelem

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Figyeljünk jobban egymásra az utakon!


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére terjedt ki a nemzetközi szervezet, a TISPOL keretében hétfőn kezdődött és három napon át tartott országos közúti ellenőrzés. [caption id="attachment_3616087" align=...Emőd.
BOON.HU


hirdetés