Emőd a térségi központ szerepét tölti be újra

Átadták az emődi kormányablakot (balról): Fekete Tibor, Tállai András, dr. Stiber Vivien és Demeter Ervin
Átadták az emődi kormányablakot (balról): Fekete Tibor, Tállai András, dr. Stiber Vivien és Demeter Ervin - © Fotó: Kozma István
Emőd – A megye legújabb kormányablakát nyitották meg a miskolci járási kisvárosban.

„Öröm látni, hogy újra épül és szépül Emőd városa. Ennek legújabb eleme a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Miskolci Járási Hivatal égisze alatt működő korszerű kormányablak – jelentetti ki Tállai András, a térség országgyűlési képviselője az okmányirodából átalakított intézmény avató­ünnepélyén.

Öröm látni, hogy újra épül és szépül Emőd városa.” Tállai András

Széles körű ügyintézés

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott jelezte, hogy a Miskolci Járási Hivatal területén immár ez az ötödik kormányablak, amely a legszélesebb körű ügyintézést tesz lehetővé mind a kistérség lakói, mind bárki erre tévedő magyar állampolgár számára.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

„A kormányhivatal töretlenül halad előre azon az úton, amelynek célja, hogy a ­megyei valamennyi lakója elérhető közelségben tudja magához a hivatalt – hangsúlyozta. – Egy ilyen kormány­ablakban jó 1500-féle ügyet lehet elintézni, azaz Emőd esetében a környéken élőknek nem kell Miskolcra utazniuk ügyintézés végett.

A legkorszerűbb körülmények

Dr. Stiber Vivien, a Miskolci Kormányhivatal vezetője hangsúlyozta, hogy Emőd városa a lehető legjobb partner volt abban a munkában, amelynek révén a 2000-es évek elején megnyílt városi okmányirodából a huszonegyedik század igényeinek megfelelő kormányablakot alakítottak ki.

Megtudtuk, hogy csak az elmúlt évben mintegy 8 ezer ügyet intéztek el még a régi emődi okmányirodában és ez a szám – várhatóan – megsokszorozódik majd a környék lakóinak nem kis örömére.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Ezt erősítette meg Fekete Tibor, Emőd polgármestere, aki munkája során, de mint tősgyökeres emődi lakos mindennapos tanúja annak, hogy mekkora szerepe volt az okmányirodának, és lesz a kormányablaknak is az itt lakók életében. „Emőd újra a mikrotérség központi szerepét tölti be – hangsúlyozta a városvezető.

– SZB –Emőd.
BOON.HU


hirdetés