Helyi közélet

2013.07.21. 17:26

Nézőpont: Befektetés

<em>Állítólag már Ukrajnában is jobban megéri lekötni a pénzünket (ha van). Értik? Számomra ez azért ha nem is hihetetlen de felettébb érdekes, ám cseppet sem lennék meglepve, ha igaz is lenne. Szóval azt tudtam, hogy például tankolni még mindig megéri, ismerősök menyasszonyi ruhát vettek kint és az élet is jóval olcsóbb (nekünk innen a kinti). De, hogy még a pénzünket is jobban megéri lekötni. Hm.</em> Pásztor Attila jegyzete

Állítólag már Ukrajnában is jobban megéri lekötni a pénzünket (ha van). Értik? Számomra ez azért ha nem is hihetetlen de felettébb érdekes, ám cseppet sem lennék meglepve, ha igaz is lenne. Szóval azt tudtam, hogy például tankolni még mindig megéri, ismerősök menyasszonyi ruhát vettek kint és az élet is jóval olcsóbb (nekünk innen a kinti). De, hogy még a pénzünket is jobban megéri lekötni. Hm. Pásztor Attila jegyzeteAz életem első befektetett pénze még az általánosban volt, tudják, emlékeznek az 1-2-5 forintos bélyegekre, amit a füzetbe kellett ragasztani, majd az év végén jött a „kaszálás”. Emlékeim szerint nem kamatozott, de igen tudtam örülni egyben egy piros Kossuthnak meg egy barnás Rákóczinak. Már nem emlékszem mire költöttem. Aztán az első igazi fizetésemből – az egészből – egy órát vettem, kaptam is érte: „olyan hülye vagy, hogy még csúfolni sem lehet.” De nekem az kellett, végre igazi férfinak éreztem magam.

Aztán valahogy úgy alakult, hogy jelentősebb összeget sosem sikerült összespórolni, és az az igazság, hogy már évek óta nem is próbálkozom. Nem is sikerülne. Hozzám hasonlóan túl sok embert nem ismerek a környezetemben, akik zsákszámra vinnék (ki) a megtakarított lóvét, örülnek, ha a kinyögik a ház/ autó törlesztőjét, szerencseként élik meg, ha a nagyobb gyerek ruhája pont jó lesz a kicsire, és ha „csak” az egyik fiú kezdi most az iskolát... És a szülők ha összeszorított fogakkal is de előteremtik, mert bíznak benne, hogy nekik majd egyszer ez lesz az igazi befektetés. Mint mi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában