Életstílus

2018.11.06. 16:46

Szívünket is védheti a telefon, csak okosan

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Felgyorsult világunkban testünk jelzéseinek ellenőrzését is mindinkább átveszik az okostelefonok.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Felgyorsult világunkban testünk jelzéseinek ellenőrzését is mindinkább átveszik az okostelefonok.

Vannak olyanok, amelyek kiegészítők segítségével mérik a vérnyomást, vagy a vércukorszintet, számolják, hogy napi hány lépést teszünk meg, vagy hogy mennyi vizet iszunk. Van olyan, amelyik figyeli, hogy éjjel mennyit töltünk a mélyalvás fázisában, és olyan is, amelyik figyelmeztet a rendszeres testmozgásra. Az egyik legújabb magyar fejlesztésű applikáció, a WIWE a stroke és a hirtelen szívhalál kockázatát méri és jelzi előre, így életeket menthet. Az eszközt egy okostelefonhoz, PC-hez vagy tablethez kell csatlakoztatni, ezután lehet használatba venni. Az eszköz egyik fő funkciója az EKG mérés.

„Ezek ugyan nem orvosi műszerek, mondta, de mégis hasznos diagnosztikai eszközök, amelyek akár életeket is menthetnek. Ehhez viszont nélkülözhetetlen, hogy legyen hitelesített, az eredmények kiértékelését pedig bízzuk a szakorvosra” – mondta dr. Gellér László kardiológus, a Magyar Kardiológusok Társaságának tagja.

ÉM


[related-post post_id="4038377"]

[related-post post_id="4037818"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!