Életstílus

2018.11.18. 11:04

Évtizedekig fedezte társát

Miskolc - Az alkoholizmus az egész családot sújtja, a hozzátartozónak is változni kell.

Miskolc - Az alkoholizmus az egész családot sújtja, a hozzátartozónak is változni kell.

Edit férje hosszú huzavona után belátta, segítségre van szüksége ahhoz, hogy megszabaduljon alkoholproblémájától. Vállalta a terápiát, az orvos a józan életű asszonynak pedig azt tanácsolta, látogasson el az alkoholisták hozzátartozóiból álló klubba.

Felszakadt a fájdalom

– Az első gyűlést végigsírtam, felszakadt belőlem a jó ideje gyűlő fájdalom. Baráti, szerető közösségre leltem. Meghallgatjuk egymást, tapasztalatot cserélünk, nem vagyunk egyedül a bajunkkal – érzékelteti Edit az önsegítő csoport erejét. Korábban idegeskedés, aggodalom, hisztéria, veszekedés és cirkusz jellemezte életüket. A férfi elhanyagolta teendőit, és részegen műsorozott. Edit évtizedekig mentegette társát a világ előtt. Ha úgy berúgott, hogy nem jutottak el a barátaikkal a közös programra, az asszony falazott, azt hazudta, migrén kínozza, ezért nem mozdulnak ki a lakásból, miközben agresszív jelenetek játszódtak házukban.

Ki kell állni mögülük

– Hibáztam, kegyetlenül hangzik, de ki kell állni mögülük. Az egyik sorstársam évekig finanszírozta függő fia lakhatását, aki minden nap lerészegedett. Mikor a szülő elengedte a kezét, végre orvosi segítséget kért – sorolta. – Nem hagytam, hogy utcára kerüljön a férjem, de nem hazudoztam a kollégáinak, ha nem ment be dolgozni, nem tüntettem el a nyomokat a nagy ivások után – tette hozzá.

JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!