Életstílus

2018.10.16. 12:43

Hogyan töltsük fel ősszel a raktárokat?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A piacon bőven vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyekből vitamindús ételeket készíthetünk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A piacon bőven vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyekből vitamindús ételeket készíthetünk.

A sárgarépa igen gazdag béta-karotinban, amely – a szervezetben A-vitaminná alakulva – a szem és a bőr egészségéhez szükséges, valamint élelmi rostokban, ami jó hatással lehet a vér koleszterintartalmára és a bélrendszer működésére. A sárgarépa rendszeres fogyasztása B13-vitamin-tartalma folytán is előnnyel járhat. A B13-vitaminnak szerepe lehet a májműködési zavarok kialakulásának megelőzésében, továbbá lassíthatja az öregedést is – bár mindezzel kapcsolatban még kevés tudományos kutatási eredmény áll rendelkezésre.

A sárgarépa egy vitaminbomba

Ha szeretnénk felvértezni szervezetünket megfázás ellen a télre, akkor ősszel pakoljuk meg a bevásárlókosarunkat finom, érett szilvával! A benne található vitaminok és ásványi anyagok – úgy mint B1-, B2-, C-vitamin, valamint béta-karotin, kálium, kalcium, foszfor és magnézium – javítják az immunrendszer ellenálló képességét, védenek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, élelmi rostjai pedig kiválóan alkalmasak a bélrendszer átmozgatására.

A körte – a legtöbb friss gyümölcshöz hasonlóan – értékes antioxidáns növényi hatóanyagot, C-vitamint tartalmaz, de más védő hatású összetevő is bőven található benne. Rendkívül gazdag rostokban, káliumban és magnéziumban.

ÉM


[related-post post_id="4012405"]

[related-post post_id="4008388"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!