Életstílus

2018.08.24. 21:22

Mire kell figyelni mellplasztika előtt és után?

Minden mellplasztikai műtétet egy alapos laborvizsgálat előz meg. Nem történik ez másként Dr. Falus György magánpraxisában sem.

Minden mellplasztikai műtétet egy alapos laborvizsgálat előz meg. Nem történik ez másként Dr. Falus György magánpraxisában sem.

A mellplasztikai műtéteknél elengedhetetlen a mammographiai vizsgálat elvégzése, az ultrahang és EKG vizsgálat valamint a mellkasröntgen. Természetesen a páciens állapotától és életkorától függően egyéb vizsgálatokra is szükség lehet. Ezeket a vizsgálatokat akkor végzik el, ha már a páciensnek volt korábban plasztikai beavatkozása, vagy szenved valamilyen betegségben, esetleg rendszeresen szed gyógyszert valamilyen betegségre.

A mellplasztikai műtét során minden esetben altatásban van a páciens és csak másnap hagyhatja el a kórházat vagy a klinikát, attól függően, hogy hol végzik a beavatkozást. A mellnagyobbítás, vagy mell implantáció során a kívánt helyen egy 4-6 cm-es metszést ejtenek és a mellizom vagy a mirigyállomány alá helyezik el a mell protézist. Minden bőrmetszést plasztikai varrattal zárnak le, hogy nyoma se maradjon a műtétnek. A műtétek végén még nem ért véget a kezelés, hiszen kompressziós melltartót kell viselni és rendszeresen el kell járni a kontrollvizsgálatokra. Hónapokkal később történik csak meg a teljes gyógyulás és ekkor már látható a mell végleges formája. A mellben vagy mellekben 2-3 hónapon keresztül is lehet majd érezni a duzzanatot, de ez nem fogja megakadályozni a hölgyeknél például a szoptatást.

További megszorítás a műtét után, hogy 6 hónapon keresztül egyáltalán nem érheti napfény és mesterséges fény sem a melleket, tehát a napozás és a szoláriumozás kizárt. Ha mégis fény éri, akkor a műtéti heg deformálódása biztosan be fog következni. Érdemes a plasztikai műtéteket arra az időszakra betervezni, amikor biztosan nem készülünk nyaralásra. Dr. Falus György rendelőjében több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak segítik a pácienseket minden plasztikai beavatkozás után. Ha már eldöntöttük, hogy mindenképpen a mellplasztikát választjuk, akkor érdemes már jó előre időpontot kérni, hiszen a szabad helyek hamar betelnek és dr. Falus sem érhető el mindig a számtalan szakmai konferencia és továbbképzés miatt. A továbbképzések és a szakmai konferenciák kiemelkedő fontosságúak annak érdekében, hogy mindig a legújabb plasztikai sebészeti eljárásokat alkalmazza a műtétek során. Ha mellplasztikán gondolkozik, ezen az oldalon minden szükséges információt elolvashat a beavatkozásról.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!