Életstílus

2018.06.20. 11:25

BB vagy CC?

Sosem egyszerű a választás, ha arckrémet kell választani, mivel könnyű elveszni az óriási kínálatban. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csak kellő körültekintést igényel, míg megtaláljuk az igazit.

Sosem egyszerű a választás, ha arckrémet kell választani, mivel könnyű elveszni az óriási kínálatban. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csak kellő körültekintést igényel, míg megtaláljuk az igazit.

BB és CC

Beauty balm illetve Color correct a rövidítések igazi arca. A BB krém egy szépségbalzsamot takar, amit régen blemish balm-ként találtak fel, hiszen a fő szerepe a korrekció volt. De mégis ki venné meg, ha hibajavító balzsamként futna a piacon?! Nem a leghívogatóbb név, ezért keresztelték át szépség balzsamnak. A CC krém pedig egy korrekciós krém, ami a BB krémnél több pigmentet tartalmaz, így kicsit az alapozóra hajaz.

Lássuk részletesen, hogy mit is tudnak ezek a csodakrémek, és mi a különbség a BB és CC krémek között. A BB krém két vonalon indulva került be a köztudatba. Az egyik, az ázsiai egy tartósabb, a bőrt jobban egységesítő krém, ami számtalan ásványi anyagot tartalmaz. Antioxidáns, illetve titán-dioxid, és cink-oxid tartalmának hála el tudja látni az egyik fő funkcióját, ami a fényvédelem. Emellett a hidratálás és az arcszín egységessé tétele a másik nagy lényege, amit az ázsiai vonal tökéletesen el tud látni.

Az európai vonal többségében nem több, mint ez színezett hidratáló, valamint többen panaszkodnak, hogy hamar sárgás lesz tőle a bőr. Igazán világos bőr esetén nem is nagyon van mivel kiszolgálni az igényeket.

Az Aden BB krémje egy könnyed, légies, hidratáló krém, ami kiegyenlíti az arcbőrt és megszünteti a bőrhibákat. Amennyiben ennél kicsit drasztikusabb, tartósabb fedést szeretnénk, akkor válasszuk az ázsiai BB krémet.

A CC krém, ahogy már említettük, egy továbbfejlesztett BB krém. Ez egy olyan alapozó, amiben magasabb a pigmentek száma, így egységesebb fedést biztosít. Talán kijelenthetjük, hogy a pigmentek ebben az esetben az antioxidánsok rovására mentek, mivel ezek hiányában nem tud igazán hatékony fényvédelmet biztosítani számunkra. Abban is különbözik a BB krémtől, hogy a nagy részük tartalmaz ránctalanítót, így 35 felett nyugodt lélekkel cserélhetjük le a jól bevált BB krémet egy jó minőségű CC krémre. Ha a ráncok eltüntetése a cél, akkor mindenképp a CC-k háza táján érdemes keresgélni.

Mit válasszunk?

Annak függvényében, hogy kinek milyen az arcbőre, mi a számára megfelelő színezett alapozó, el kell döntenünk, hogy BB krém esetén melyik színvilágot, illetve melyik helyről származót választunk. Tehát igazán kedves, hogy segíteni akar a gyártó a női szépség visszaállításában, de ettől függetlenül mindenképp az a célszerű, hogy mind a BB, mind a CC krémek esetében is arra koncentráljunk, hogy ezek egy átmenetet képeznek a színezett hidratálók és az alapozók között.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!