Életstílus

2018.04.22. 13:41

A medvehagyma és a reteksaláta ínyenceknek

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tavasszal fontos a vitaminok pótlása, ezért a zöldségekben és gyümölcsökben dús ételek fogyasztását ajánljuk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tavasszal fontos a vitaminok pótlása, ezért a zöldségekben és gyümölcsökben dús ételek fogyasztását ajánljuk.

A majonézes öntetek helyett megpróbálhatjuk joghurttal, kis citrommal, balzsamecettel és főleg olívaolajjal ízesíteni a zöldségeket. Nagy népszerűségnek örvend például a medvehagyma, ezért először egy ilyen salátareceptet ajánlunk olvasóink figyelmébe a Mind megette oldalról.

Elkészítés

Elkészítéséhez fél fej jégsalátára, egy csomag vegyessaláta-keverékre, egy csokor retekre, tizenöt darab medvehagymalevélre, mustárra, sóra, borsra, három deciliter balzsamecetre, mézre, fél deciliter olívaolajra és egy deciliter olajra van szükség.

Először a jégsalátát leveleire bontjuk, megmossuk, majd falatnyi darabokra tépjük. A retket megtisztítjuk, feldaraboljuk és a salátalevelekhez adjuk. A medvehagyma szárát lecsipkedjük, a leveleket felaprítjuk és a felét a salátához forgatjuk. Az öntet mustár és finomra vágott medvehagyma keverékéből készül, sóval, borssal, balzsamecettel és mézzel kiegészítve. Folyamatos, gyors keverés közben hozzáadjuk a kétféle olajat. Közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze a salátákkal, zöldségekkel és külön tálkában kínáljuk.

A jégcsapretek jó választás

A tavaszi salátareceptek között a Nosalty oldalon egy ízletes reteksalátát is találunk. Újabban a markáns ízű növény több elkészítési módjával találkozunk. A mi választásunk egy joghurtos salátára esett.

Hozzávalói: egy fej fejes saláta, egy darab kígyóuborka, három közepes újhagyma, egy csokor petrezselyem, három darab fehér jégcsapretek, tizenöt dekagramm eidami sajt, háromszáz gramm natúr joghurt, egy teáskanál méz, egy kiskanál mustár, öt darab főt tojás, fehér bors és só.

A hozzávalók megtisztítása után, a salátát csíkokra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, az újhagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot kis kockákra vágjuk és a petrezselymet szintén feldaraboljuk, majd mindezt összekeverjük. Tetejére rakjuk a főtt tojás cikkeket. A joghurt alapú öntethez, mézet, sót és borsot keverünk. A salátát lehűtve, pirított kenyérrel tálaljuk.

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!