Életstílus

2017.11.02. 12:26

Mit kínál a szezon a farmerek terén?

<strong>A farmer örök divat, már több mint negyedszázada alap darabja a ruhatárunknak. Ha valaki plus size méretű, az is bátran viselheti, a rengeteg fazon és szín változatnak köszönhetően mindenki talál olyat, ami tökéletes a számára.</strong>

A farmer örök divat, már több mint negyedszázada alap darabja a ruhatárunknak. Ha valaki plus size méretű, az is bátran viselheti, a rengeteg fazon és szín változatnak köszönhetően mindenki talál olyat, ami tökéletes a számára.

Az elmúlt évtizedekből nem lehet olyan időszakot mondani, amikor nem volt a legdivatosabb viseletek között a farmer. A tervezők, gyártók mindig az adott kor divatjához szabták, volt trapéz, cső, vagy bő szabású. De az biztos, mióta a farmerek, azaz tehenész legények munkaruhájává divatdarabbá avanzsált, sosem volt ennél fiatalosabb, trendibb, vagányabb viselet.

A farmert azért is szeretjük, mert sok mással ellentétben rendkívül strapabíró. Játszótéri délutánhoz, fapados repülőúttal összekötött kalandozáshoz, őszi szalonnasütéshez ugyanúgy kitűnő, mint egy esti bulira.

 Tetőtől talpig farmerben

Az idei szezonban is sláger, Calvin Klein szerint például farmert farmerrel viselünk 2017 ősszel-télen, ugyanígy vélekednek más tervezők is, például Jonathan Simkhai.

Nagy divat a hippi stílus, így a trapéz szabású farmer is. A hímzett farmerdzsekik már pár szezonnal ezelőtt feltűntek, a színes vagy kék alapon hímzett nadrágokat érdemes most keresni. Már kicsit ‘kikopott’ a hippi vonal, de még van benne fantázia, találhatunk izgalmas, újszerű darabokat.

A korábbi szezonokra jellemző ‘vadabb’, szaggatott, koptatott, kőmosott farmerek most kevésbé vannak jelen. Valószínűleg egy idő után mindenki megunja, hogy térden kiszakított nadrágban járkáljon, hiszen régóta fut és nagyon elterjedt ez a trend.

Madonna kedvenc nadrágja visszatért

Új irányzat a nyolcvanas évek elejének stílusában a bő, magasan gombolt, alul felhajtott szárú farmer.  Magassarkúval vicces és eredeti, és biztos nem jön szembe az utcán.

A telt alkatú nők is megtalálják az idei kínálatban a legideálisabbat. Érdemes testalkatunknak megfelelően választani: ez még a ducibb hölgyek esetében is sokféle lehet.  Aki felsőtesten teltebb, és a lába karcsúbb, annak javasolt az előnyeit kihangsúlyozva a láb formáját mutató csőszabású nadrágot húzni.

A magas derekú farmer általában jól áll a teltebbeknek; ha homokóra alkatunk van és karcsú a derekunk, akkor a magas és az alacsony derékszabás is ‘megengedett’.

Nem árt arra figyelni, hogyha plus size méretekkel rendelkezünk, válasszunk strapabíró, megfelelően varrott farmert, mivel ha ‘fércmunkát’ veszünk meg, pár szezon után fenékrészen, a combok közti részen kiszakadhat.

Idén a farmer overallok, kezeslábasok is menők, akár egy hosszú farmerkabáttal. Ezzel érdemes vigyázni, mert a bő szabású overall eltűnteti a vonalakat, és erősít. Ha ehhez van kedvünk, a karcsúsított vagy övvel ellátott kezeslábas mellett tegyük le a voksunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!