Életstílus

2017.10.11. 15:08

A változatos csirkemell

<strong>Könnyen és gyorsan készüljön el, passzoljon a harmonikus táplálkozás alapelveihez? A natúr csirkemell jó választás, receptjeink segítenek, hogy változatosan készítsd el.</strong>

Könnyen és gyorsan készüljön el, passzoljon a harmonikus táplálkozás alapelveihez? A natúr csirkemell jó választás, receptjeink segítenek, hogy változatosan készítsd el.

Ha könnyű, gyorsan elkészülő húsételt tálalnál, akkor jó esetben a csirkemell jut eszedbe. Rögtön felbukkanhat az a gondolat is, hogy „már megint natúr csirke, az olyan unalmas”. Pedig a csirkemellet számtalan féle képpen el lehet készíteni úgy, hogy könnyen beilleszthető legyen az egészséges táplálkozásba.

A harmonikus táplálkozás  alapelvei közé tartozik a mértékletesség és a változatosság. Ha például az adagokban vagy bizonytalan, akkor nézz gyorsan a tenyeredre! Igen, egy tenyérnyi hússzelet megfelel annak az adagnak, amit egyszerre érdemes elfogyasztani. A Nestlé dietetikusa Kiss-Tóth Bernadett azt javasolja a modern táplálkozás tudományi ajánlások alapján, hogy „a húsfélék mellé mindig kerüljön a tányérra friss zöldség, esetleg gyümölcs és rostokban gazdag köret, például teljes kiőrlésű gabonaféle”. Ezt a jó tanácsot követve alábbi változatos csirkemell receptjeinket tálald friss salátával és barnarizzsel!

Gombás, olaszos csirkemell recept (4 adag)

Hozzávalók:

6o dkg filézett csirkemell

20 dkg csiperkegomba

oregánó, bazsalikom ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

só, bors

A csirkemell darabokat éles késsel vágd be. Oregánóval, bazsalikommal, összetört fokhagymával fűszerezd a gomba szeleteket. Töltsd meg a szeleteket, sózd, borsozd őket, majd hústűvel zárd le őket.

Közepes hőfokig előmelegített serpenyőben egy-egy kanál étolajon süsd oldalanként 5-5 percig. Majd ha megpirultak tedd át a szeleteket hőálló tálba, és előmelegített sütőben süsd őket 15 percig lefedve 180 fokon.

Baconba göngyölt csirkemell aszalt szilvával (4 adag)

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

8 szem aszalt szilva

8 szelet bacon

só, bors

A csirkemell darabokat éles késsel vágd be. Sózd, borsozd a szeleteket.  Töltsd meg a szeleteket a szilvával és göngyöld őket a baconba, majd hústűvel zárd le őket.

Közepes hőfokig előmelegített serpenyőben egy-egy kanál étolajon süsd oldalanként 5-5 percig a szeleteket. Majd ha megpirultak tedd át a szeleteket hőálló tálba, és előmelegített sütőben süsd őket 15 percig lefedve 180 fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!