2017.10.11. 15:08
A változatos csirkemell
<strong>Könnyen és gyorsan készüljön el, passzoljon a harmonikus táplálkozás alapelveihez? A natúr csirkemell jó választás, receptjeink segítenek, hogy változatosan készítsd el.</strong>
Könnyen és gyorsan készüljön el, passzoljon a harmonikus táplálkozás alapelveihez? A natúr csirkemell jó választás, receptjeink segítenek, hogy változatosan készítsd el.
Ha könnyű, gyorsan elkészülő húsételt tálalnál, akkor jó esetben a csirkemell jut eszedbe. Rögtön felbukkanhat az a gondolat is, hogy „már megint natúr csirke, az olyan unalmas”. Pedig a csirkemellet számtalan féle képpen el lehet készíteni úgy, hogy könnyen beilleszthető legyen az egészséges táplálkozásba.
A harmonikus táplálkozás alapelvei közé tartozik a mértékletesség és a változatosság. Ha például az adagokban vagy bizonytalan, akkor nézz gyorsan a tenyeredre! Igen, egy tenyérnyi hússzelet megfelel annak az adagnak, amit egyszerre érdemes elfogyasztani. A Nestlé dietetikusa Kiss-Tóth Bernadett azt javasolja a modern táplálkozás tudományi ajánlások alapján, hogy „a húsfélék mellé mindig kerüljön a tányérra friss zöldség, esetleg gyümölcs és rostokban gazdag köret, például teljes kiőrlésű gabonaféle”. Ezt a jó tanácsot követve alábbi változatos csirkemell receptjeinket tálald friss salátával és barnarizzsel!
Gombás, olaszos csirkemell recept (4 adag)
Hozzávalók:
6o dkg filézett csirkemell
20 dkg csiperkegomba
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A csirkemell darabokat éles késsel vágd be. Oregánóval, bazsalikommal, összetört fokhagymával fűszerezd a gomba szeleteket. Töltsd meg a szeleteket, sózd, borsozd őket, majd hústűvel zárd le őket.
Közepes hőfokig előmelegített serpenyőben egy-egy kanál étolajon süsd oldalanként 5-5 percig. Majd ha megpirultak tedd át a szeleteket hőálló tálba, és előmelegített sütőben süsd őket 15 percig lefedve 180 fokon.
Baconba göngyölt csirkemell aszalt szilvával (4 adag)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
8 szem aszalt szilva
8 szelet bacon
só, bors
A csirkemell darabokat éles késsel vágd be. Sózd, borsozd a szeleteket. Töltsd meg a szeleteket a szilvával és göngyöld őket a baconba, majd hústűvel zárd le őket.
Közepes hőfokig előmelegített serpenyőben egy-egy kanál étolajon süsd oldalanként 5-5 percig a szeleteket. Majd ha megpirultak tedd át a szeleteket hőálló tálba, és előmelegített sütőben süsd őket 15 percig lefedve 180 fokon.