Életstílus

2017.08.24. 21:23

Élet a fehér póló után

Bár az idei nyárnak vége, még sokáig szükségünk lesz a pulóvereken és blúzokon túl rövid és hosszú ujjú felsőkre. Bizonyára pár darabbal bővítjük a gardróbunkat idén is.

Bár az idei nyárnak vége, még sokáig szükségünk lesz a pulóvereken és blúzokon túl rövid és hosszú ujjú felsőkre. Bizonyára pár darabbal bővítjük a gardróbunkat idén is.

Mindig ugyanazok felé nyúlunk?

A legtöbb nő az évek során keveset változtat a stílusán, és hasonló színeket és fazonokat választ minden szezonban.

Egy másik típus pedig ‘beleválaszt’ az aktuális divatba, függetlenül attól, hogy az épp trendi stíluselemek és árnyalatok mennek-e az ő stílusához.

Főleg a fiatalokról állapítják meg az utóbbi években, hogy tömegesen hordanak uniformizált divatot, azaz ugyanazokat veszik le a fast fashion üzletek vállfáiról. Könnyen megvehető, mivel pénztárcabarát, könnyen elérhető, és mindenki ezt  hordja - valószínűleg ez az oka a trendnek. Az eredmény, ha az idei szezont nézzük: ezerszámra jönnek szembe az utcán a térden kiszakított fekete vagy olajzöld ceruzanadrágok (fiúkon és lányokon) és hosszított fehér pólók.

Már odáig jutott ez a trend, hogy férfiak írtak a social medián könyörgő posztokat nyáron, hogy ne minden lány vegyen fel a fesztiválokon magas derekú fekete sortot fehér pólóval.

Biztos van ruhadarab, amit még ki sem próbáltunk

Érdemes azt választani, hogy kicsit kísérletezzünk a lehetőségekkel, és ne mondjunk igent a csábító egyen-divatra. Nem feltétlenül kell mindig a legegyértelműbb, legkönnyebb megoldás felé menni a divatban sem. Ha mindig ugyanazt a stílust viseljük, adjunk esélyt a merész megoldásoknak!

Megjegyzendő, különösen harminc, vagy negyven (sőt, akár hetven) éves kor táján érdemes megújulni, és szakítani addigi megszokásainkkal, mivel könnyen megeshet, hogy ugyanúgy öltözünk 22 éves korunk óta.

Lehet, hogy állandóan edzésekre jártunk, és ezért fiúsan és gyorsan öltöztünk, ez megszokássá vált az életünkben, miközben egy kis franciás sikk egy csapásra femme fatale-t varázsolna belőlünk?

Ha lecsatlakozunk a fast fashion diktálta divatról és a régi stílusunkról, akkor a legjobbat hozhatjuk ki magunkból egy stílusszakértő vagy szín szakértő segítségével. De az interneten is tájékozódhatunk arról, mi illene a típusunkhoz a leginkább. Vagy csaphatunk egy ‘görbe délutánt’, amikor végiglátogatunk sok butikot, üzletet, vagy végigfésüljük az online áruházakat, és izgalmas darabokat keresünk.

A legkézenfekvőbb a színekkel kísérletezni. Találjuk ki elsőként, meleg vagy hídeg a színvilágunk. Kevesen tudják, mi sem egyszerűbb ennél. Ha a karunkon megvizsgáljuk a vénákat, ha inkább kékesek, a hideg, ha zöldesek, a meleg tónusok fognak hozzánk passzolni.

Lehet, hogy egycsapásra rájövünk, miért állt rajtunk furán a vajfehér esküvői ruhánk (mivel ez meleg szín), vagy miért nem hordjuk az ajándékba kapott gyönyörű kékes-lilás sálunkat.

A szín mellett mellett az alakunkhoz való öltözködés is varázslatos hatású lehet.

A közhiedelemmel ellentétben nemcsak a telt hölgyeknek érdemes trükközniük az alkat szerinti öltözködéssel. Az átlagosabb alkatok is típusba soroltattak már, és mindenki megtudhatja, milyen ruhafazonokkal hozhatja ki magából a legtöbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!