Életstílus

2016.10.05. 18:12

15 trükk, amire képes a testünk, de nem is tudunk róla

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudja, hogyan enyhítheti a fogfájást? És a migrént? De azt is eláruljuk, mit tegyen, ha nem tudja abbahagyni a nevetést. 

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudja, hogyan enyhítheti a fogfájást? És a migrént? De azt is eláruljuk, mit tegyen, ha nem tudja abbahagyni a nevetést. 

Gondja van az elalvással? Pislogjon gyorsan egy percen keresztül és rövid időn belül álom érkezik a szemére.

Ha a zuhanyzást hideg vízzel fejezi be, akkor segít megelőzni a pattanások kialakulását. Ugyanis a hideg hatására a bőr összehúzódik, a baktériumok és a kosz pedig nem gyűlik össze a pórusaiban.

Ha pisilnie kell, de nincs lehetősége mosdóba menni, akkor gondoljon a szexre. Ez ugyanis eltereli az agy gondolatait és kevésbé fogja érezni a vizelési ingert.

Kutatók kimutatták, hogy a jobb fülünkkel jobban halljuk a beszédet, míg a bal fülünkkel a zenét és más hangokat.

Beszédet kell mondania? Olvassa el este, lefekvés előtt és reggel jobban fog rá emlékezni.

Ha ágyban fekszik és szédül, akkor tegye az egyik lábát a földre. Ez segít az agyának abban, hogy elmúljon a szédülés.

A migrén ellen hatásos, ha jeges vízbe teszi az ujjait és tornáztatja azokat.

Ha a dezodort odateszi a szúnyogcsípésre, elmúlik a viszketés.

Álmosság ellen hatásos, ha visszatartja a lélegzetét ameddig csak tudja, majd kifújja.

Ha nem tudja abbahagyni a nevetést, csípje meg magát.

Írja le az érzéseit ha fél, vagy ha dühös valamiért. Segíteni fog.

Ha nagyra nyitja a szemeit és nem pislog, akkor nem tud könnyezni.

Eldugult az orra? Éjszakára tegyen maga mellé egy hagymát.

Hideget evett és megfájdult a feje? Nyomja a nyelvét a szájpadlásához és el fog múlni.

A fogfájást enyhíti, ha a hüvelykujja és a mutatóujja közé tart egy jégdarabot és azt elkezdi dörzsölni.

Forrás: Boredpanda.


Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság készített egy koncepciót arról, hogyan kéne kinéznie az emberi testnek, ha a legfőbb szempont az autóbalesetek túlélése lenne.

Mindenki tudja, hogy az alkohol árt az egészségnek. Habár erre nem gondolunk, amikor megiszunk egy pohár italt a barátainkkal vagy a rokonainkkal. Megmutatjuk, mi történik a szervezetében, ha teljes mértékben lemond az italról.

A kutatók számos alkalommal kimutatták, milyen rossz hatással van a szervezetre a dohányzás. Most viszont arra derül fény, mi történik a testben, ha letesszük a cigit.

Rettentően zavarja, hogy kapar a torka, még sem tud vele mit kezdeni? Megégette az ujját, és a leghatásosabb gyógyírt keresi? Még hogy ne tudnánk meggyógyítani önmagunkat! Mutatjuk a trükköket.

Tényleg hiperaktív lesz a gyerek, ha túl sok cukrot eszik? Valóban elromlik a szemünk, ha túl közelről nézzük a tévét? No és az együtt élő nők biztosan egyszerre is menstruálnak? A nagy tévhitek az emberi testről, melyeket egész eddig rosszul gondoltunk.

Mindent összevetve a szervezetünk elég keményen dolgozik azért, hogy egészségesek maradjuk. De van ennek néhány vicces mellékhatása is.

Mindenki tisztálkodik legalább naponta egyszer. Vannak, akik a forró zuhanyt szeretik, és olyanok is, akik inkább egy hideg tus alatt indítják a napot. Mindegyiknek megvan a maga előnye, és most sorra is vesszük azokat.

Olykor azt érezzük, hogy minden összeesküdött ellenünk. Viszont nem számít, milyen nehéz, meg kell próbáljunk túllendülni ezen, néha elég, ha változtatunk valamit az életünkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!