Életstílus

2016.09.11. 00:37

Minden második magyar külföldön gyógyulna

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyarországon a szív-, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek tehetőek felelőssé a legtöbb halálesetért.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyarországon a szív-, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek tehetőek felelőssé a legtöbb halálesetért.

Az egyik biztosító legújabb felméréséből kiderül, hogy a válaszadók közel 50 százaléka inkább gondolkodna külföldi kezelésen, amennyiben ilyen súlyos betegséget diagnosztizálnának nála. A korcsoportokat vizsgálva kiderült az is, hogy inkább a fiatalok nyitottak a külföldi gyógykezelésre: a legtöbben, a 18–29 évesek 61 százaléka számolna ezzel a lehetőséggel. Miközben a válaszadók 70 százaléka szerint kifejezetten rossz a hazai egészségügyi ellátás színvonala, a megkérdezettek fele mégsem gondolkodna határainkon túli gyógykezelésben, egyrészt annak anyagi vonzata miatt, de sokakat tart vissza az idegennyelvtudás hiánya és a kezelés megszervezésének körülményessége is. A kutatásból az is kiderül, hogy a magyarok kétharmada kifejezetten bizalmatlan a kapott diagnózissal szemben. Nem elégszenek meg az első körös eredményekkel, a legtöbben akár 2–3 másik szakvéleményt is kikérnek, mielőtt döntenek a további kezelésükről. Ugyanakkor mindössze a megkérdezettek 7 százaléka kutatna fel maga gyógymódokat az interneten.

Külföldön gyógyulni valóban igen költséges is lehet, a számla könnyen több millió vagy akár több tízmillió forintra is rúghat – tekintve, hogy például egyes daganatos megbetegedések gyógykezelésének költsége 130 ezer euró környékén mozog – amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak. „Ma már a külföldi gyógykezelés összes akadálya áthidalható a megfelelő egészségbiztosítással” – mondta a biztosító termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!