Életstílus

2013.03.24. 15:47

Megyei hallásszűrés a megelőzésért

Püspökladány - Ingyenes hallásszűrésre és fül-orr-gégészeti vizsgálatokra, tanácsadásra várták a lakosságot március 23-án a püspökladányi egészségügyi központban.

Püspökladány - Ingyenes hallásszűrésre és fül-orr-gégészeti vizsgálatokra, tanácsadásra várták a lakosságot március 23-án a püspökladányi egészségügyi központban. A hallásproblémák megelőzése és a környezeti zajok okozta problémákra való figyelem felhívása érdekében a központ és az Acusticus Halláscentrum ezen a napon gyerekeket és felnőtteket egyaránt várt rendhagyó szűrésére,s azokat, akik úgy érezték, gondjuk van a hallásukkal, nem értik mások beszédét, vagy túl hangosan kell hallgatniuk a tévét, a rádiót. A szűrőnap során fül-orr-gégészeti vizsgálaton és hallásszűrésen, illetve hallásproblémákkal, időskori nagyothallással, fülzúgással kapcsolatos tanácsadásokon is részt vehettek az érdeklődők a rendelőintézetben.

A szűrés elsősorban a megelőzés miatt fontos, ma Magyarországon ugyanis körülbelül minden tizedik embernek károsodott a hallása. Akik nem értik pontosan, mit beszélnek mások, nem hallják a tévét, a telefont, idővel elszigetelődnek, magányossá válnak. Pedig a halláskárosodások egy része – ha időben felismerik – kezelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!