Életstílus

2011.03.23. 15:00

Tejjel csökkenthető a daganatok rizikója

<p>Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentősen növeli számos betegség, például a tumorok, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az autoimmun betegségek kialakulásának a kockázatát.</p>

Erről számolt be  Szabó András, a SOTE II. számú Gyermekklinikájának igazgatója. Hozzátette: egyre kevesebben napoznak fényvédő nélkül, ezért a táplálkozással kell a megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jutni.

Amerikai és új-zélandi tudósok kutatásai támasztják alá, hogy a tejfogyasztás csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A mára népbetegséggé vált kór ellen szakértők szerint helyes életvitellel, mozgással és megfelelő táplálkozással védekezhetünk, amelynek szerves részét képezi a kalciumban dús, alacsony zsírtartalmú tej. Nemcsak a tomorok, hanem a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az autoimmun betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthető megfelelő D-vitamin bevitellel, ezt pedig elsősorban D-vitaminnal dúsított táplálékokkal vagy gyógyszerrel tudjuk benni a szervezetbe- mondta Szabó András.

Tavasszal különösen fontos a megfelelő mennyiségű  D-vitamin bejuttatása, mert ezzel akár az ilyenkor jellemző fáradtság, levertség, gyengeség is csökkenthető.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!