Életstílus

2010.10.02. 15:08

Melyik agyféltekédet használod jobban? - Teszteld most!

<p>Most kiderítheted, agyad melyik felét használod, és az miről árulkodik. Teszteld magad!</p>

Az emberi agy rendkívül bonyolult szerv. Az orvostudományt a kezdetektől foglalkoztatja a működése - már egy, az időszámításunk előtti 17. században keletkezett papiruszon is megemlítik -, ám még ma is számtalan olyan kérdés vetődik fel az aggyal kapcsolatban, mely előtt értetlenül áll a tudomány.

Többek között ez az oka annak, hogy az emberi agy vélhetően a jövőben is a kutatások központjában áll majd, és minden apró érdekesség, melyet megtudunk róla, izgalmas információ. Ilyenek a két agyfélteke működésére és a közöttük lévő összetett kapcsolatra vonatkozó felismerések is, legfőképpen akkor, ha magad is megtapasztalhatod őket.

Az emberi agy két felét, a jobb és a bal agyféltekét egy szövettömeg köti össze, ezáltal az egészséges embereknél az agy integráltan működik: a két félteke egyszerre vesz részt a gondolkodásban, az információk feldolgozásában.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!