Életstílus

2010.09.11. 17:30

A másnap kínjai - Így hozd helyre magad!

<p>Senki nem fogja megtudni, hogy keveset aludtál, netán kirúgotál a hámból az előző éjszaka. Ha megfogadsz néhány profi tanácsot, gyorsan formába hozhatod magad.</p>

Puffadt, fáradt szemek

Mindenekelőtt igyál meg egy nagy pohár ásványvizet, és a nap folyamán ezt többször is ismételd meg, hogy ily módon segítsd szervezeted a fáradtság legyőzésében.
Reggel élénkítsd fel a vér- és nyirokkeringésed hideg vízzel, hűsítő szemmaszkkal. Alkalmas erre a kihűlt, kicsavart teafilter is.

Illatos jó reggelt!

Az illatok segítenek abban, hogy elűzzék fáradtságodat. Az eukaliptusz, citromfű vagy a menta friss illata olyan, mint egy élénkítő zuhany. Régen a hölgyeknek repülősót adtak, ha elájultak; a mai nők inkább az aromaterápiát alkalmazzák – néhány csepp a párologtatóba és gyorsan felfrissülsz.

Üde arcszín

A fakó, színtelen bőr eltüntetése nehéz, de nem lehetetlen. Első lépésként használd a szokásos hidratálókrémet, de azt vizes arcbőrre tedd fel. Utána jöhet a smink – egy kis fortélyt is bevetve! Az irizáló, csillogó alapozó és szemhéjárnyékoló jó segítség az arcbőr „derítésére”. Apró fénycsapdát állító szemcséi élettel telivé, egészségesen fényessé varázsolják az arcot. Jót tesz alapozó helyett az önbarnító krém, de vigyázva, éppen csak annyira, hogy egy kis színe legyen!

Fókuszálj a szemekre!


1. A karikák eltüntetéséhez korrektort kell használni. De nem mindegy, hogy milyen a színárnyalata – általában azt tanácsolják, hogy legyen egy árnyalattal világosabb az arcbőr színénél.
Bizony nehéz megállapítani az árnyalatot, amikor a korrektor egy kis tégelyben, vagy tubusban van összepréselve. Ne is fáradj a színminta találgatásával! Mindenkinek megfelel a lazac vagy a halványbarack szín. Kerüld a világos sárgát és a fehéret, ha nem szeretne „pandamaci szemeket”.
2. Ecsettel vidd fel a szem alatti és feletti sötét részekre a korrektort. Fontos a rögzítés, mégpedig közönséges porpúderrel.
3. Világos szemhéjárnyékolóval fedd az egész szemhéjat, mivel ez nagyítja a szemet, kinyitja a tekintetet.
4. Barna vagy szürkésbarna ceruzával húzd ki a szempilla vonalát a felső szemhéjon. Az alsó szemhéj szempillavonalát csak középtől a külső szemzugig húzzad.
5. Egy satírozó ecsettel vigyél fel kevés sötét színű (lehet barna is) szemhéjpúdert a vonalra. Ez lágyítja-finomítja az előzőleg húzott kontúrvonalat.
6. Dúsabb ecsettel, vagy szivacsos applikátorral vigyél fel valamilyen meleg tónusú szemhéjárnyékolót a szemráncba. Ezt a részt nevezik mélyítővonalnak is, ami a szemöldök alatt és a fölső szemhéj fölött van. Ha a festéket jól eldolgoztad, optikailag megnöveli a szemhéjat.
7. Szorosan a szemöldökvonal alá kerüljön egy világosabb, természetes árnyaló festék, legjobb a bézs vagy natúr árnyalat.
8. Végül nyújtsd meg apró, erőtlen pilláidat egy hatékony szempillaspirállal.

Forrás: www.nana.hu/www.kiskegyed.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!