Életstílus

2010.04.29. 19:21

A család hiánya jobban károsítja az egészséget, mint...

<p>A család hiánya jobban károsítja az egészséget, mint a dohányzás vagy az elhízás.</p>

Többek között ezt állapította meg a Népesedési Kerekasztal, amely csütörtökön számolt be arról milyen lépéseket segíthetnének a nagyobb gyermekvállalási kedvben, a családok társadalmi megerõsödésében.

A népesedési szakemberek szerint egyre több kutatás bizonyítja a család egészségvédõ szerepét, ezért a népegészségügyi programoknak legalább olyan súllyal kellene támogatnia az egészséges családokat és a gyermekvállalást, mint a dohányzás vagy az elhízás elleni kampányokat.

A kerekasztal azt is javasolja, hogy a média törvényben a kiskorúak védelméhez hasonlóan szabályozni kellene a gyermeket vállalók védelmét, és meg lehetne alapítani a "Családbarát médiáért" díjat, amelyet rendszeresen osztanának ki, és az kaphatná, aki mûsorokban, az interneten, az újságokban sokat tesz az erõs családokért.

A szakemberek szintén javasolják, hogy indítsák el a "Családbarát önkormányzatok" versenyét, ahol a cím elnyeréséhez a született gyermekek számán kívül figyelembe kellene venni például, hogy mennyire családbarátok a hivatalok, van-e játszósarok a várakozás idejére, hány családbarát vendéglátó van, mennyire tiszták az utcák, terek, parkok. Az önkormányzat támogat-e családbarát kezdeményezések például babás torna a kismamáknak.

A Népesedési Kerekasztal szerint az önkormányzatok "Isten hozott!" csomagot adhatnának át, ha gyermek születik. Sõt, amikor gyermek születik a településen, az önkormányzat zászlót vonhatna fel ennek tiszteletére.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!