Életstílus

2010.03.21. 09:17

2 súlyos betegség, amit a száraz bőr jelez

<p>Akár egy olyan ártatlan probléma is jelezhet komoly betegséget, mint a bőrszárazság. Tudd meg, mi áll a háttérben!</p>

A bőr rugalmas szerkezetét és egészséges puhaságát víztartalmának köszönheti. A vízvesztés megakadályozására a bőrfelszínen faggyú képződik, mely lassítja a párolgást, és megőrzi a nedvességet. A hidegebb időjárási viszonyok, valamint a fűtési szezonban csökkenő otthoni páratartalom a bőrfelszín időleges kiszáradását okozhatja.

A túlzásba vitt tisztálkodás és a különféle kozmetikumok használata szintén felelős lehet ezért, ám, ha a bőrszárazság hosszú ideje fennáll, előfordulhat, hogy komolyabb betegség húzódik meg a probléma mögött.

Cukorbetegség

Hazánkban több mint 500 ezer ember szenved diabéteszben, és a statisztikák szerint a betegek száma világszerte emelkedik. A cukorbetegség során a hasnyálmirigy Langerhans-szigetei nem termelnek elegendő inzulint, illetve a szervezet nem képes azt hatékonyan felhasználni. A diabétesz következtében érelmeszesedés, szívbetegség, veseelégtelenség alakulhat ki. A szem ideghártyájának károsodása pedig látásgyengüléshez, illetve vaksághoz vezethet.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!