Elbontják a berozsdásodott lelátót Ózdon

A bontás csak néhány napot vesz igénybe
A bontás csak néhány napot vesz igénybe - © Fotó: M.E.
Ózd – Az egykori szabadtéri kézilabda-pályánál több százan nézték innen a mérkőzéseket, most viszont már nem használják.

A sok nagy csatát megélt szabadtéri lelátó eltűnik az ózdi stadionból. A vasszerkezet az 1960-as évektől, egészen a Városi Sportcsarnok megépüléséig szolgálta a kézilabdát szerető ózdi közönséget. Az elmúlt huszonöt évben azonban az állapota folyamatosan romlott. A rozsdás, hegyes, fa ülőkével már egyáltalán nem rendelkező építmény balesetveszélyessé vált.

A néhány évvel ezelőtt megépült műfüves pálya kiszolgáló funkcióját sem tudta már betölteni, hiszen több éves viszonylatban is csak néhány kiemelt rendezvényt tartottak itt. A fenntartó Ózdi Sport – és Élmény Központnál úgy döntöttek, hogy elérkezett az idő az elbontásra.

– A közeljövőben már szebb környezetet tudunk biztosítani a műfüves pályánknak – tette hozzá a bontáshoz Veres Zoltán, az Ózdi Sport – és Élmény Központ vezetője.

– Az elbontott lelátó helyén padokat, füves területet alakítunk ki, és egy bizonyos részen a térburkolás is megvalósulhat. Sajnos az idő eljárt már az építmény felett, ráadásul a szemközti oldalon található beton lelátót felújítjuk. A sportolók és az őket kísérő családtagok, ismerősök ebből a szempontból nem szenvednek kárt. A bontás két-három napot vesz igénybe, ezután pedig a tereprendezés következik ezen a területen.

– ÉM-ME –
hirdetés


hirdet�s