Egyperces

2019.04.02. 12:52

Az Északkal lelt meleg otthonra a kandúr

Miskolc - Fülöpke cica Gazdit keresünk rovatunk segítségével talált szerető családra.

Miskolc - Fülöpke cica Gazdit keresünk rovatunk segítségével talált szerető családra.

– Korábban volt egy nagyon szép vörös cicám, Zsöme, aki 15 évesen pusztult el. Azóta is nosztalgiáztam, de a környezetemből nem sikerült hasonlót beszerezni, viszont egy fekete cicát, Korminkát az utcáról megmentettünk a férjemmel. Ő azóta is nálunk él, már 14 éves – mesélte dr. Viszoki Gáborné.

Máig játékos a cica

Tetszetős vörös bundája miatt esett az egykori Picúrra az házaspár választása.

– Amikor megláttam az Észak-Magyarországban a kis vöröst, rögtön felhívtam a Miskolci Állategészségügyi Telepet, és mondták, hogy még szabad a cica. Első alkalommal nem találtam oda a helyszínre, ezért a gyepmesteri telep vezetője, Görcsösné Szegedy Eszter megígérte, hogy másnap elhozza az Állatkórházba az akkor 3 hónapos kandúrkát, aki, mint kiderült, egy óvodakertben született. Már az első találkozáskor tudtam, hogy ő nem Picúr, hanem Fülöpke lesz ezentúl. Az új nevét hamar megszokta, és kedves, dorombolós jószág lett belőle – tette hozzá.

– Viszont akadt egy kis gond, hogy nagyon akart játszani az én öreg cicámmal, de őt ez zavarta. Azóta komoly logisztikai feladat, hogy elkülönítsük őket, mert Fülöpke hatalmas, 5 kilós, erős és intelligens macskává fejlődött egyéves korára, aki nem tud betelni a kerttel és a madarakkal. Végül úgy döntöttünk, hogy Kormiból benti, Fülöpből pedig kinti cicát csinálunk – osztotta meg a gazdi.

ÉM-DA


[related-post post_id="4191244"]

[related-post post_id="4190157"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!