Egyperces

2018.01.22. 21:16

Az Amerikából érkezett labrador hat kiskutyát hozott a világra Miskolcon

Miskolc - Megszülettek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programjának első kiskutyái.

Miskolc - Megszülettek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programjának első kiskutyái.

Nehezen elmondható örömet érzünk, amikor a kezünkben tartjuk őket – írta közleményében az intézmény. Pénteken hat sárga kölyök, öt kan és egy szuka született. Az iskola bízik benne, hogy velük megalapozzák saját tenyésztési programjukat, és kiemelkedő tehetségű vakvezető kutyákat képezhetnek belőlük.

A hat kölyök 375 és 480 gramm közötti súllyal látott napvilágot, minden kölyök egészséges, mozgékony és eleven. Fierát nem hagyták cserben anyai ösztönei, már az első kölyköt talpraesetten kezdte el gondozni, tisztára nyalta és szoptatni kezdte.

Amerikából jött

Mint arról beszámoltunk, Fiera Amerikából érkezett, felmenői és rokonai külföldön mind vakvezető kutyák vagy tenyésztési program résztvevői voltak. Azok, akik szeretnék felnevelni Fiera kölykeit, a jövő vakvezető kutyáit, tájékoztatást találnak „Kölyöknevelési program” címmel az iskola honlapján. Aki ezt az útmutatót elolvasva érez magában erőt, elszántságot, lelkesedést ahhoz, hogy elvállalja ezt a nemes küldetést, jelentkezhet önkéntes kölyöknevelőnek a kutya­iskolánál.

ÉM

[related-post post_id="3739884"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!