Egyperces

2015.08.25. 22:25

Négyes ikreknek adott életet egy szibériai anyatigris Kínában

Peking, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Egészséges négyes ikreket szült egy fiatal szibériai tigris Északkelet-Kínában - jelentette a kínai online média Liaoning tartományból kedden.

Peking, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Egészséges négyes ikreket szült egy fiatal szibériai tigris Északkelet-Kínában - jelentette a kínai online média Liaoning tartományból kedden.

A Csicsihaer településen található Lungsa állatkert anyatigrisének ez volt az első vemhessége, és hírek szerint nem volt könnyű a szülés. Első kölykének világra hozatala különösen hosszan tartott, valamennyi közül ez volt a legnagyobb - közölte Cao Tien-haj, az állatkert menedzsere. A másik három nagymacska kölyök zökkenőmentesen érkezett.

A négyes ikrek legidősebbje a többihez képest gyengének mutatkozott, ezért gyorsan kerestek neki egy nőstény kutyát, amely gondjaiba vette, az anya pedig rendesen ellátja három kölykét. A tapasztalat szerint a tigrisek 3-4 hónapon át szoptatják kicsinyeiket.

Tigrisek gyakran hoznak világra egyszerre két vagy három kölyköt, a négyes szülés azonban ritka, Csicsihaerben sem fordult még elő.

Legutóbb két hónapja érkezett hír négy szibériai tigriskölyök egy anyától történő, csaknem egyidejű születéséről. A helyszín az északkeleti Hejlungcsiang tartomány tigrisparkja volt, ahol az elmúlt évtizedekben ezerre nőtt a félvadon élő szibériai tigrisek száma. A parkban tavaly 105-en látták meg a napvilágot.

A szibériai, más néven amuri vagy mandzsúriai tigrisek a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak. Vadon elsősorban az orosz távol-keleten, Szibériában, Északkelet-Kínában és a Koreai-félsziget északi részén fordulnak elő. Feltételezések szerint kevesebb mint 500-an lehetnek, közülük 18-22 élhet a kínai erdőkben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!