Egyperces

2013.02.01. 16:49

Tavaszváró medveles a debreceni állatkertben

Debrecen, 2013. február 1., péntek (MTI) - Tavaszváró medvelesre várja látogatóit a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje szombaton.

Debrecen, 2013. február 1., péntek (MTI) - Tavaszváró medvelesre várja látogatóit a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje szombaton.Nagy Sándor Tibor igazgató pénteken elmondta az MTI-nek, hogy a látogatók szemtanúi lehetnek, vajon Dönci, a kert örvös medvéje megjósolja-e a tavasz közeledtét.

Emlékeztetett arra, hogy a népi megfigyelések szerint a február 2-i időjárásból messzemenő következtetéseket lehet levonni arról, hogy meddig tart a tél, és milyen idő várható az elkövetkező hetekben. Ha jó idő van, és a medve árnyékától megijedve "visszabújik barlangjába", az a tél elhúzódását vetíti elő. Ha azonban nem látszik az árnyéka, vagyis borongós, hideg idő van, akkor a tél már nem tart sokáig.

Közlése szerint szombaton 20 százalékos kedvezménnyel léphetnek be az állatkertbe azok a 14 éven aluli gyerekek, akik brummogva, dörmögve érkeznek a bejárati pénztárhoz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!