Egyperces

2011.03.13. 17:58

Hörcsög-görcs: mikor és miért harap a hörcsög?

<p>A hörcsögök könnyen szelídíthető és barátságos állatok. De - mint minden állat a természetben - ha védekezik, akkor könnyen előfordulhat, hogy az ennivaló kis teremtmény kimutatja nekünk éles metszőfogát. Sőt, mi több, meg is harap vele....</p>

A hörcsög tehát néha harap. Mentségére legyen mondva, hogy ilyen esetek általában a gondozó helytelen viselkedését követően történnek meg, és nem a hörcsög „szangvinikus alkatával" magyarázhatóak. Sőt, általában nem is „derült égből villámharapás" módján történnek meg, hanem számtalan módon jelzi számunkra az állatka, hogy kezd „begurulni".

Folytatás a haziallat.hu oldalán >>>


A lovak és az időjárás

mon | 2011.03.12 17:38
Mennyire befolyásolják a lovak magatartását és viselkedését a külső körülmények? A lovak a szabadban érzik a legjobban magukat, ezért sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint az ember.

Miért hasonlít a kutya a gazdájára?

mon | 2011.03.11 08:10
Szinte észre sem vesszük, de nap mint nap hasonlítunk valakit a kutyához: "A barátom Sanyi, tudod, aki úgy néz ki, mint egy ír szetter! " Mindig van valami igazság az ilyen összehasonlításokban.

Beszélő papagáj

mon | 2011.03.09 07:38
Az, hogy egy papagáj elsajátít gazdáitól néhány mondatot, nem jelenti, hogy az állat valóban beszél emberül.

Hol aludjon a macska?

mon | 2011.03.07 10:08
Ágyban, párnák közt, saját cicafekvőjében vagy ott, ahol éppen kedve tartja? Mi a legjobb a macskának és nekünk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!