Egyperces

2010.11.12. 14:35

Mire jó a kecsketej?

<p>A kecske teje nagyon egészséges, erõsíti a szervezet ellenálló képességét, csökkenti az allergiás tüneteket.</p>

A kecsketej a könnyen emészthetõ lipidek és proteinek miatt oly népszerû. 2,5 dl kecsketej 9 mg proteint tartalmaz, míg a tehén teje csupán 8 miligrammot.

Ezért jó a kecsketej

 

A kecsketej összetétele jobban hasonlít az anyatejhez, mint a tehéntejhez, hiszen tele van kálciummal, magnéziummal és nem utolsó sorban foszforral. A kecske teje kétszer annyi A-vitamint tartalmaz, mint a tehéné, niacin tartalma pedig annak háromszorosa!  B1, B2 és B5 vitamin tartalma is rendkívül magas. Az íze is nagyon kellemes, édeskés. Immunterápiára is szokták alkalmazni, és el is magyarázzuk, hogy miért.. A legelészõ kecske többek között olyan növényeket is elfogyaszt, amelyeket különféle allaergéneket tartalmaznak. Ezeket megemésztve a kórokozók gyengített formában vannak jelen tejében, ezért homeopátiás hatásánál fogva a pollenallergia kialakulása ellen is védettséget biztosít. A tej magas A-vitaminjának betudhatóan a pajzsmirigy mûködési zavarait is enyhíti. Ezen kívül rengeteg kozmetikai termék készül kecsketejbõl, lágyítja és bársonyossá varázsolja a bõrt. A nõk imádják, hiszen Kleopátra is kecsketejet használt szépségének ápolására.

További hasonló információkat a haziallat.hu oldalon találhatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!