Egyperces

2010.08.15. 08:59

Megmentették a torkos kölyökmedvét

<p>Sikerült megmenteni az éhhaláltól azt a kölyökmedvét az Egyesült Államokban, amelynek beszorult a feje egy lekváros üvegbe, amikor a floridai Weirsdale településen a szemetesekben keresett élelmet magának - közölte a BBC vasárnap.</p>

Az őt megtaláló, és a bödönt a fejéről lehúzó állatmentők szerint a medvebocs 10 napig nem tudott sem enni, sem inni, és már teljesen legyengült.

A floridai hal és vadmentő bizottságot a helyiek augusztus elején értesítették arról, hogy láttak egy kölyökmedvét a fején egy üveggel. A biológusok több csapdát is felállítottak, de nem sikerült befogniuk a pórul járt állatot. Már-már feladták, hogy megtalálják, amikor pénteken újabb bejelentés érkezett hozzájuk.

Az állatmentők ekkor kivonultak a helyszínre, előbb becserkészték, és altatólövedékkel elkábították az anyamedvét, majd leteperték az ellenkező bocsot és lehúzták a lekváros üveget a fejéről. Az alvó anyamedvét ezután egy csapdába helyezték, ahol három csemetéje is csatlakozott hozzá. Egy napig megfigyelés alatt tartották, majd szombaton szabadon engedték őket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!